A Disney-hez kerülhetnek az X-Men és a Fantastic Four jogai

A Disney manapság az egyik legnagyobb szórakoztatóipari nagyhatalom, hiszen a cég olyan franchise-okat birtokol, mint a Star Wars vagy épp a Marvel szuperhőseinek nagy része, de a kezükben van a legendás Pixar és az ABC amerikai országos csatorna is. Most a cég egyes hírek szerint elkezdett azon dolgozni, hogy további képregényes karaktereket magáénak tudhasson, egészen pontosan a FOX által birtokolt X-Menre és a Fantastic Fourra fájhat a gigacég foga.

Ha a tárgyalások a FOX és a Disney között révbe érnek, akkor előbbi vállalat elveszítheti a tulajdonában lévő filmes és tévés divíziókat, többek között az FX csatornát, és a National Geographic TV-t is. Így a FOX mindössze hír és sportcsatornáit tartaná meg. Ez elég durva monopóliumot hozhatna a Disney-nek, hiszen a FOX Európában nagyon erős, így ezen a kontinensen is erős terjeszkedésbe kezdhetne a Mickey egeres cég.

disney-fox-uzlet2

A Disney konkrét ajánlatot is tett a 21st Century Fox megszerzéséért, azonban az első tárgyalások hetekkel ezelőtt kudarcba fulladtak. Persze a Sonyval is sokat ment a huzavona, így korántsem meglepő, hogy a FOX nem adja olyan könnyen magát. Főleg, hogy iszonyú fontos és népszerű karakterekről és sorozatokról mondhatna le. Mindez azért is szomorú, mert a Logannel, a Deadpoollal és a jövőre érkező New Mutantsszal úgy tűnik, hogy a FOX belőtt egy új, friss irányt, már ami a szuperhősös filmeket illeti. A tévében már nem állnak olyan jól, hiszen a The Gifted például gyenge lett, de a Legiont már sirathatnák rendesen.

Persze a filmrajongók rögtön dörzsölhetik a tenyerüket, mondván ha már a Hulk és Thor közös kalandja olyan jól sikerült, akkor miért lenne baj, ha mondjuk Rozsomák is csatlakozna a Marvel Filmes Univerzumhoz? Furcsa lenne egy ilyet megélni, de ha Pókember hazatért, akkor elvileg bármi lehetséges. A Disney meg elég erőszakos cég ahhoz, hogy foggal-körömmel harcoljon az X-Menért és a Fantastic Fourért. Utóbbi franchise-t a FOX sehogy se tudja beindítani, így talán azért nem lenne kár. Annyi biztos, hogy a Disney-nek szüksége van új hősökre, mert a Bosszúállók 3 és 4 után nem sok karakter fog maradni a tarsolyukban. Így minimum újracastingolásokra, vagy eddig nem látott arcok bemutatására lesz szükség.

Reszkethet a FOX.

Facebook hozzászólások

You may also like...