A Galaktika bemutatja első 2014-es könyvét: Stephen Baxter Antijég címü steampunk regényét!

A Galaktika bemutatja első 2014-es könyvét: Stephen Baxter Antijég című steampunk regényét!

Stephen Baxter

Többszörös Philip K. Dick- és Brit SF-díjas szerző

Antijég

Az 1800-as évek közepén vívott krími háború fordulópontja volt Szevasztopol eleste. A hosszan elnyúló ostrom végül a jobb utánpótlási vonalakkal rendelkező szövetséges angol–török–francia csapatok javára dőlt el, melyek így megszállhatták a kiéheztetett várost. A mi világunkban.

Stephen Baxter regényében a történelem menetét egy rendkívüli felfedezés forgatja fel: a Déli-sarkon egy angol utazó különleges jégre bukkan, amely melegítéskor nem vízzé olvad, hanem erős robbanást idéz elő. Ezt az antijégnek elnevezett anyagot vetik be a britek Szevasztopolnál, jóformán a földdel téve egyenlővé a várost. A felfedezésnek köszönhetően rohamos fejlődésnek indul a technika és a tudomány is, és az éjszakánként rejtélyes ikerholdak fényében fürdő Föld lakói fejüket kapkodva próbálják a lépést tartani a haladás mind sebesebben kattogó fogaskerekeivel.

Baxter varázslatos gőzpunk világot épít fel a forradalmak és háborúk szaggatta 19. századi Európa romjain, megidézve Jules Verne szellemét, egyszersmind új politikai és etikai dilemmákkal szembesítve a rettentő pusztító és építő erők mellett eltörpülő ember hőseit.

A kötet már előrendelhető: http://galaktikabolt.hu/termek/stephen_baxter_antijeg.html

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

4 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  Megéri? Hány oldal? a steampunk nem nagyon köt le.

 2. Vian szerint:

  Kivárom a visszajelzéseket……Eddig csak közös regényeket olvastam amiket Clarke-vel együtt írt de azok óriási csalódást okoztak.

  • Rondaar szerint:

   Az Időhajókat tudom javasolni. Nagyon hangulatos és tartalmas könyv. Egyszerre időutazós, alternatív történelmi és transzhumán. 🙂 Az Antijég pedig az egyik legtudományosabban átgondolt steampunk regény, így a hard SF rajongóknak is ajánlható.

Vélemény, hozzászólás?