A Galaktika következő könyve: Arszen és a játék hatalma!

A következő Galaktikás könyv Marina és Szergej Gyacsenko Metamorfózis regénye, az Arszen és a játék hatalma!

Marina és Szergej Gyacsenko neve nem ismeretlen a magyar olvasók előtt: a Galaktika 243-ban novellával jelentkeztek, a Galaktika 240-ben egy interjúban mutattuk be őket. Egy regényüket is megjelentettük, Alekszandra és a teremtés növendékei címmel, amely afféle underground kult klasszikussá vált: borítója valamiféle szelíd, tündérmese jellegű történetet ígér, azonban a regény messze nem ilyen. A jócskán a thriller és a horror elemeit sem nélkülöző Alekszandrában a főhőst egy rejtélyes ember követi, akinek ha nemet mond kéréseire, megmagyarázhatatlan tragédiák történnek a szeretteivel, így mindenre hajlandó, amit kér tőle. Egy nap aztán Szaskát elviszi egy főiskolára – egy olyan helyre, ahol a valóság vékony szövedékét tehetséges fiatalok akarata gyűri össze…

… ha túlélik az első félévet.

A szerzőpáros ismét egy Metamorfózis regénnyel jelentkezik: ebben a gimnazista Arszent ismerhetjük meg, aki egy rendkívül intelligens fiú – viszont semmi sem érdekli a számítógépes játékokon kívül: lóg az iskolából, megszökik otthonról, bármit megtesz, hogy függőségét kielégítse. Amikor megkeresi egy forradalmian újszerű játékokat készítő cég embere, hogy legyen tesztjátékosuk, Arszen nem is mond nemet: újabb és újabb, egyre modernebb és valószerűbb játékokat próbálhat ki. Igazi játékosparadicsomba kerül.

De egy nap kénytelen ráébredni, hogy akármilyen szép is mindez, a cég célja lehet, hogy nem is a legjobb segédprogram vagy játék elkészítése, hanem annál valami sokkal szörnyűbb, hátborzongatóbb – talán maga a valóság átírása. De vajon ki az erősebb – a rejtélyes cég vagy a gimnazista fiú? Szembeszállhat-e Arszen sikeresen függősége, a játék hatalmával?

Az Alekszandrához hasonlóan ismét egy igazi oroszos hangulatú, sötét világú regényt kapunk Gyacsenkoéktól, melynek karakterei, helyszínei élnek, és tökéletesen valóságosak – szinte észrevehetetlen, hol és mikor csúszik át a fantasztikum területére a történet.

 A kötet már előrendelhető: http://galaktikabolt.hu/termek/marina_es_szergej_gyacsenko_arszen_es_a_jatek_hatalma.html

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?