A Halo tévés adaptációja lesz a Showtime eddigi legdrágább sorozata

A Halo a legeredetibb sci-fi játékok egyike, ahol az egész univerzumot magába foglaló űrlény inváziónak kell ellenállnunk, vagy legalábbis túlélnünk. A játék története nagyszerű táptalaja lehet egy sorozatnak, miszerint egy bibliai özönvízhez hasonlóan elárasztják a földönkívüliek a galaxist, és egy Halo-nak nevezett űrbárkán kell menedéket találnunk, a mindent felemésztő idegenek elől.

Az űrbárkák viszont nem pusztán menedékként szolgálnak. Ezek a hajók valójában felfoghatatlan méretű gyűrűk, melyeknek belső felén viszonylag biztonságos az élet. A Halo-k aktiválása akkora energiát igényelt az özönvíz idején, hogy aktiváláskor minden létező életet elpusztított a galaxisban, ezért végső megoldásnak szánták az űrlény invázióval szemben.

Egy ilyen, gazdag történetű játék vitathatatlanul megérdemelne egy élőszereplős változatot, és ugyan erre már volt kisérlet korábban a Halo: Alkonyzóna keretein belül, a próbálkozásnak aligha sikerült átadnia a Halo univerzum ámulatba ejtő világát.

A Showtime-hoz kerültek a Halo megfilmesítésének jogai, és az első jelek szerint jó kezekbe került a franchise. A sorozatból már megrendeltek 10 epizódot, és ez lesz a csatorna valaha legnagyobb befektetése. A sikeres Majmok bolygója reboot filmkészítője Rupert Wyatt is jó pár epizódot fog rendezni a Halo sorozatból.

A játékok megjelenése óta hányattatott sorsa volt a Halo filmszalagos változatainak, többször próbálták már a mozivásznon is megeleveníteni ezt a lövöldözős játékot, viszont mindig porszem került a gépezetbe. Most a Showtime úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy ők is szeretnének egy nagyszabású epikus sci-fi sorozatot, mint a Netflix Altered Carbon-ja, vagy pedig a HBO-féle Westworld.

Már alig várjuk, hogy láthassuk a kész sorozatot, viszont még jó párat kell addig aludnunk, ugyanis a forgatás 2019-ben kezdődik, és egyelőre pontos premierdátumot sem jelentettek be a sorozathoz. A sok pozitív előjelet figyelembe véve még egy indokunk lehet rá, hogy bizakodva várhassuk a jövőt. Már ha SF-rajongók vagyunk.

Facebook hozzászólások

You may also like...