A hét grafikusa: Jasper Schreurs

Újraéledő rovatunkban, a Hét grafikusában most a Fagyott égbolt borítójának illusztrátorát, Jasper Schreuert, vagy más néven Jasper Hollandot ismerhetitek meg.

Schreuers Afrikában nőtt fel, de 14 évesen visszatért Hollandiába. Az iskolában nem igen érezte jól magát, azonban a rajzolásban megtalálta a maga számítását, így művészeti szakon folytatta tanulmányait. Első komoly szakmai kihívását mesterszakosként kapta: egy állítólagos holland báró megkérte, menjen körbe Hollandia múzeumaiban, hogy reprodukciókat készítsen felmenőiről. A későbbiekben szabadúszó grafikusként olyan cégeknek kezdett dolgozni, mint az Addidas, az Unilever, a Philips vagy a Shell. Londoni munkája után úgy döntött, Fidzsire költözik. 13 évig élt a szigeten, ott házasodott meg, később pedig két lánya született; és természetesen továbbra is alkotott. Főleg magazinok és könyvkiadók számára készített különböző illusztrációkat, de fidzsi-i évei alatt Fidzsi-szigetek államának felkérésére még bankjegyet is tervezett.

A Deviantart  szerint Schreuers egy nagyon sokoldalú alkotó, aki otthonosan mozog a különböző stílusok között, a holland képzőművészet hagyományaitól egészen a hiperrealizmusig.

Az ismertető végén egy kis összeállítást mutatnánk Schreuers illusztrációiból; további képeket Schreurs Deviantart oldalán találhattok.

pods_in_the_canyon_by_jasperholland-d69up76

Hüvelyek a kanyonban

space_disaster_by_jasperholland-d9soudo

Űrkatasztrófa

bern_saga__book_1_by_jasperholland-d6626h0

Borító Hugh Howey Bern Sagájához

fs2cover_by_jasperholland-d82g45e

A Fagyott égbolt – 2. rész borítója

character_study_by_jasperholland-d65x1of

Karakterrajz

bern_saga__book_4_by_jasperholland-d66256e

Illusztráció a Bern Sagához

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?