A közel jövőben ezeket a regényeket filmesítik meg

Izgalmas bejelentéssel lepte meg a sci-fi és fantasy rajongókat az Universal. Jön a A Titán szirénjei sorozat, képernyőn láthatjuk viszont Roger Zelazny méltán híres regényét, A fény urát, és young adult és thriller rajongóknak is lesz örömük.

covers_400

Talán senkinek se kell bemutatunk Kurt Vonnegutot, és A Titán szirénjei klasszikusára is sokan örömmel emlékezünk vissza. Azoknak, akik nem ismernék a regényt: Malachi Constant egy 22. században élő miliomos, aki “hihetetlen szerencsével” tesz szert vagyonára. Azonban Constant-t elhagyja a szerencséje, amikor épp a galaxist szelné át, hogy megmeneküljön a Marson dúló háborúból. Hogy visszaszerezze jogos tulajdonát egészen a Titánig kell mennie, ugyanis az a személy, aki Constant balszerencséje mögött áll ott rejtőzik. Ő nem más, mint Winston Niles Rumfoord. A sorozatváltozatot Dan Harmon ( Rick és Mortyés Evan Katz (24:  Újratöltve) készíti.

13821

Itthon sajnos Roger Zelazny nem annyira ismert, mint azt megérdemelné, de A fény ura itthon sem ismeretlen könyv. A hindu kultúrkörre épült jövőbeli társadalomban csak a kiválasztottak élvezheti az isteni hatalmat és halhatatlanságot. Azonban egyikük megsajnálja a kegyben nem részesülő embereket és felrúgja a status quo-t, hogy segítsen a gyengéken. Jelenleg még nincs hír arról, hogy melyik adón fog futni a sorozat változat. Az io9-on is csak a forgatókönyvíró nevét említik: Ashley Miller, aki társíróként működött közre a Thor és X-men: Az elsők filmeknél. Ez jó ajánlólevél lehet.

raven_boys

Maggie Stiefvater népszerű urban fantasyjéből is sorozat készül. Az itthon Hollófiúkként ismert könyvsorozat adaptációját a Syfy-on nézhetjük majd. Showrunnerként Andrew Miller (A titkos kör) és Catherine Hardwicke (Twilight) működik közre. A történetben egy Blue nevű lány és három fiú – akiket a Hollófiúk néven ismer a közösség – mágikus kalandjait követhetjük nyomon. Reméljük, egy mindenki számára jó kikapcsolódást nyújtó young adult sorozat kerekedik a projektből.

Howey_SAND_OMNIBUS_EbookEdition-600

Az Universal utolsó bejelentése egy posztapokaliptikus regény megfilmesítése volt: Hugh Howey Sand (Homok) című, ötrészes könyvsorozata. A könyv középpontjában négy testvér áll, akik egy homokon újjáépülő világban próbálnak szembe nézni a szeszélyes környezettel, és amennyire lehetséges, emberekként élni. A dűnék uralta vidéken egyetlen mesterséggel lehet elérni bármit is: homok búvárkodás. Azok, akik vállalják a homok alatt leselkedő veszélyeket az óvilág elveszett kincseinek felkutatásááért hatalmas megbecsülés övezi. Palmer, a testvérek egyike, hogy megmentse családját és kiérdemelje a közösség elismerését élete legveszélyesebb, de egyben legambíciózusabb feladatára szánja el magát: elsüllyedt város után kutat a homok alatt. A Sand nemcsak egy ifjú fiú kalandját és egy sivatagi posztapokaliptikus világot mutat be, hanem egy komoly családi drámát is. Ez a regény igazi erőssége, reméljük, ez a része sem marad ki a készülődő sorozatból. A Sandet Marc Forster (World War Z) rendezi és Garry Whitta (Zsivány egyes) írja a forgatókönyvet.

bird_box_full_dust_jacket_design

Nem a Universal projektje, de lazán kapcsolódik a stúdióhoz. Sandra Bullock főszereplésével tervez filmet készíteni a Netflix Josh Malerman Madarak a dobozban című thrilleréből. A megfilmesítési jogokat már a regény megjelenését követően elkeltek, azonban a projektről tényleges hírek csak most érkeztek. A filmet eredetileg Scott Stuber  producer a Universalnak szánta volna, de amikor átment a Netflixhez a projektet is magával hozta.
A posztapokaliptikus elemekkel is átszőtt történetben egy rejtélyes dolog miatt az emberek őrült gyilkosokká válnak. A szörnyű jelenség senkit sem kímélve terjed, a társadalom a káosz felé tart. Csak keveseket nem ért el a dolog hatása. Köztük van Malorie és két gyermeke is. Eddig a világtól elzártan éltek, azonban továbbállnának egy biztonságosabb hely reményében. Kérdés, képesek lesznek-e elmenekülni úgy, hogy önmaguk maradnak?

A készülődő film mögé több tehetséges alkotó állt. A forgatókönyvet az Érkezésért is felelős Eric Heisserer írja, a rendező pedig az Oscar-díjas dán rendező, Susanne Bier lesz, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Egy jobb világ, Serena, vagy a Testvéred feleségét. Jobb kezekbe nem is kerülhetett a történet.

Egy biztos: a jövőben sem maradunk zsánerfilmek nélkül. Reméljük, olyan fantasztikus filmek lesznek, amennyire az alapot adó könyvek is.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?