A leggyakrabban megtekintett FBI-akta – UFO-észlelésekröl

Bár az információ szabadságáról szóló törvények értelmében már jó ideje olvasható, mégis stabilan tartja magát a legolvasottabb FBI-dokumentumok listájának élén az a jelentés, amit egy ügynök az Új-Mexikó állambeli UFO-észlelésekröl írt 1950-ben.

A dokumentum részletesen beszámol egy feltételezett találkozásról az idegenekkel, március 25-én azonban a hivatal ezt közölte róla: “ez a jelentés nem erősíti meg a földönkívüliek létezését, egyszerűen egy másod vagy harmadkézbeli jelentés egy elbeszélésről, amit nem vizsgáltunk ki soha bővebben”.

Ez annak a fényében is érdekes, hogy az 1947-es Roswelli incidens után J. Edgar Hoover FBI-vezér direkt utasítására az összes ilyen esetet elejétől a végéig fel kellett göngyölítenie az ügynököknek, egészen 1950 júliusáig. Ez a bizonyos jelentés márciusból való, azaz valószínűleg a Washingtoni parancsnok nem látott benne különösebb realitást.

A leírás egyébként nagyjából így fordítható:

“A csészealjakat kör alakúnak írták le, kiemelkedő központokkal, kb. 50 lábnyi átmérővel. Mindegyiket három  test foglalta el, melyek emberi formájúak, de csak három láb magasak, és amiket nagyon finom textúrájú, fémes ruházat borított. Mindegyiket a gyorsan repülő és tesztpilóták ruházatához hasonlóan öltöztették fel.”

Bár ezek szerint az FBI hagyta elúszni az ügyet, mégis figyelemreméltó maga a dokumentum. Egy Guy Hottel nevű ügynök készítette, címzettje maga Hoover – ezért is nevezik Hottel-memónak.

Ezen a linken megtekinthető zoomolva is:

http://vault.fbi.gov/hottel_guy/Guy%20Hottel%20Part%201%20of%201/view

Az meg, hogy bizonyító erejű-e egy ilyen dokumentum, vagy sem, sokak számára nem döntő, mert pusztán a képet árnyalja tovább. Te mit gondolsz?

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?