A leghíresebb titkos katonai bázis a világűrből

Részletesen megörökítette a GeoEye-1 műhold azt az észak-amerikai katonai bázist, ahol számos titkos kísérletet folytatnak. A katonai repülőtér egy hatalmas sós tómederben terül el.

A titokzatos katonai bázis, az 51-es körzet (Area 51) Nevada államban, a sivatagban elterülő Groom Lake nevű kiszáradt tómederben található (a képen hatalmas fehér foltként azonosítható). A sólapályon egy katonai repülőtér is található, melynek kifutópályái könnyen azonosíthatók a GeoEye-1 műhold felvételén.


Párosan szép az élet
őszi akciónkról itt olvashat és rendelhet könyveket csupán 2000 forintért 2 darabot.Az 51-es körzet a GeoEye-1 műhold felvételén. A kép megtekintése nagyobb méretben (Forrás: GeoEye)

A nagyközönségtől elzárt területen számos katonai fejlesztés zajlik, korábban atomkísérleteket is végrehajtottak. A terület hivatalos neve Nevada Test and Training Range, de sokan egyszerűen Groom Lake-nek nevezik.

Most a 2006-os Galaktika magazin évadát is begyűjtheted, ha egyben vásárold meg a teljes évadot (1-12 szám) csak 2006 forintért!
Itt megveheted!

Galaktika magazin 2006 teljes évad (1-12)

Az összeesküvés-elméletekben népszerű sík vidéket korábban lőtérnek is használták, és többek között itt fejlesztették ki az U2, valamint a Blackbird nevű kémrepülőgépeket.

Forrás: origo/tudomány

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?