A Star Wars rajongók teljesen kikészítették Az utolsó Jedik egyik szereplőjét

Kelly Marie Tran, aki Rose Ticót, Finn új bajtársát alakította a Star Wars VIII-ban, a toxikus rajongók szinte elkergették az internetről. Történt ugyanis, hogy Az utolsó Jedik óta a nézők egy része rászállt a színésznőre és Instagramon zaklatták. Tran fogta magát, letörölte az összes posztját Instagramról és csak a következő kiírást hagyta ott profilján: “Félek, de ennek ellenére folytatom.”

A Star Wars nézők nem csak játéka, de származása és kinézete miatt is piszkálta a hírességet, aki így rasszista támadások kereszttüzébe is került. Az utolsó Jedik decemberi premierjén Kelly Marie Tran még úgy nyilatkozott, hogy büszke rá, hogy innentől az ázsiai származású emberek is felnézhetnek majd egy karakterre a messzi-messzi galaxisban, sőt a cosplayesek akár Rose-nak is öltözhetnek.

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson is elítélte azokat, akik beleszálltak a színésznőbe, ugyanakkor a kreatív szakember kiemelte, hogy nem csak trollokból áll a Star Wars rajongói bázisa.

Az biztos, hogy mióta a Disney átvette a Star Wars franchise egyengetését, sok néző egyenesen kifordult magából és túlzásokba esnek, amikor az új filmekről és spinoffokról van szó. A Late Night With Stephen Colbert nevű műsorban is a színésznő ellen elkövetett cyberbullying nevű jelenségről volt szó, érdemes megnézni.

Facebook hozzászólások

You may also like...