A szolgálólány meséje lett az év drámasorozata a Golden Globe-on

2017 őszén rendezték meg a 69. Emmy-gálát, ahol nagyot tarolt a Hulu disztópikus sorozata, A szolgálólány meséje. A Los Angelesben dolgozó, külföldi újságírók most a Golden Globe-on hirdették ki, hogy szerintük mely produkciók voltak a legjobbak az elmúlt idényben. A szolgálólány meséje lett az év drámasorozata, olyan szériákat maga mögé utasítva, mint a Trónok harca, a Rólunk szól, a The Crown, ráadásul a Netflix közönségkedvence, a Stranger Things is lemaradt.

Természetesen Elisabeth Moss megkapta a neki kijáró egyéni elismerést, ő lett a legjobb drámai színésznő. A szolgálólány meséje egymás után kapja a nevesebbnél-nevesebb díjakat, kell ennél jobb ajánlólevél ahhoz, hogy kötelező néznivalóvá váljon a rendkívül nyomasztó történet?

A filmek között ki kell emelni Guillermo del Toro nevét, aki a legjobb rendező lett a Golden Globe-on, az alkotó a The Shape of Water című dark fantasy elkészítéséért kapta a díjat. A The Shape of Water duplázott, ugyanis a legjobb filmzenét is ebben hallották az ítészek. Emellett a legjobb animációs film a túlvilági témával operáló Coco lett, az egész estés mese kiválóan szólította meg egyszerre a gyerekeket és a felnőtt nézőközönséget is.

A Golden Globe egyébként teli volt szép momentumokkal, Oprah beszéde sokakat megérintett, ráadásul a résztvevők feketébe öltözve tisztelegtek azok előtt, akik Hollywoodban és világszerte szexuális zaklatás áldozatai lettek.

Facebook hozzászólások

You may also like...