A visszatért Falcon bevontatása

Sikeresen felbocsátották a SpaceX Dragon típusú teherűrhajóját, amely most utánpótlást szállított a Nemzetközi Űrállomásra.

A „Of Course Still loving you” (Természetesen még mindig szeretlek) névre hallgató drónuszályt most külön figyelem övezte. Eredetileg péntekre tervezték a felbocsátást, de az Atlanti-óceánon, a parttól 22 kilométerre horgonyzó platform elektromos rendszerében észlelt problémák miatt egy nappal elhalasztották.

Nem csak a műszaki hiba miatt élvezett kiemelt figyelmet. Nemrégiben a Crew Dragon középső fokozatának fogadása után baleset történt, a sikeres leszállás után az erősen hullámzó tenger miatt a tengerbe csúszott a rakéta. Most sikeresen landolt rajta a hordozórakéta új gyorsítófokozata.

Az eredeti tervek szerint a Cape Canaveralon kellett volna leszállnia, de a SpaceX még nem számolta fel azokat a károkat, amelyeket a Crew Dragon kísérleti személyszállító kapszulájának felrobbanása okozott.

Az alábbi videón az uszályt vontatják be a kikötőbe. Érdemes megfigyelni, hogy a leszálláskor kinyíló lábak valójában milyen hatalmasak.

Facebook hozzászólások

You may also like...