Amikor egy világ üldöz: megérkezett az Őrök Világa!

Szergej Lukjanyenko Világok Őréből megismerhettük Kirillt, az egyszerű, mezei informatikust. Kirill, amikor egy nap hazatért a munkából, egy nőt talált a lakásában, aki szemmel láthatóan (és bizonyíthatóan) már évek óta itt lakott. A szomszédok is ezt támasztották alá, és Kirillt még a barátai és a szülei is elfelejtették.
Nem tudta, mit tehetne, így döbbenten nekivágott a világnak, míg egy rejtélyes erő egy toronyhoz nem vonzotta, ahol megpihent.
Nem sokára eljöttek hozzá, és felvilágosították: funkcionárius lett, vámos: tornyának ajtajai különböző párhuzamos univerzumok Földjeire nyíltak, és Kirill feladata az átmenő forgalom ellenőrzése lett. Cserében emberfeletti erőket kapott, és akaratával még a tornyát is át tudta építeni.
Hamarosan azonban ráébredt, hogy a funkcionáriusok mögött egy szuperfejlett világ óriási hatalma áll, amely minden lelkiismeret-furdalás nélkül kísérletezik a többi világgal, akár el is pusztítva azokat. Kirill ekkor döntött úgy, hogy küzdeni fog – megküzd saját Földjéért és az összes többi elnyomottért az Őrök Világával…
A második kötet, a ma megjelent Őrök Világa a harc végjátékát mutatja be: Kirill világról világra menekül, szövetségeseket keres, hogy a szuperhatalommal bíró funkcionáriusokat legyőzze. Az idő pedig fogy: nem futhat örökké, és rohamosan jön végső összecsapása az Őrök Világával.
Hogy mi lesz a leszámolás kimenetele és mi a célja a funkcionáriusok kísérleteinek – kiderül az Őrök világából!

Az előző rész és a fergeteges záróepizód is kapható a galaktikabolt.hu oldalon!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?