Az 5 legjobban várt sci-fi játék 2014-ben

A könyvek és filmek mellett az interaktív szórakoztatóiparban is népszerű a sci-fi irányzat. Évente több tucat játék jelenik meg a témában, jók és felejthetők egyaránt. Alább a legnagyobb felhajtással övezett, remélhetőleg legjobb készülő alkotásokat soroltuk fel. A sorrend többé-kevésbé a megjelenések várható idejét tükrözi.

1. Planetary Annihilation

Az Uber Entertainment játéka 2012-ben, a Kickstarteren kezdte pályafutását, ahol több, mint 44 ezer ember támogatta pénzével a tervek megvalósulását. Azóta a fejlesztőcsapat, kiknek nevéhez a játék szellemi elődje (Total Annihilation) és a Supreme Commander is köthető, hatalmas lelkesedéssel dolgozik a programon. Bár a megjelenési dátum az „amikor elkészül” címkét viseli, ez valószínűleg egy 2014-es időpont lesz. Viszont a „kockázatot” vállaló, szemfüles játékosok már megvásárolhatják a korai hozzáférést a Steam-en, így már a fejlesztési fázisban is próbálgathatják szárnyaikat és bolygóközi hódítói képességeiket.

2. Alien: Isolation

A legújabb készülő Alien játék az eredeti, 1979-es filmet veszi alapul, és inkább a horror/lopakodós kategóriába esik majd, mint a vérgőzös lövöldék népes táborába. A film eseményei után 15 évvel játszódó történetben Ripley lányát, Amandát alakítjuk majd, aki az őt üldöző xenomorf elől menekül. Az Isolation új generációs konzolokra és PC-re jelenik majd meg, valamikor 2014 végén, a fejlesztője pedig a The Creative Assembly, akik legjobban a Total War játékokról ismertek.

3. Star Citizen

A Star Citizen egy újabb, nagy port kavaró Kickstarter projekt, ami csak az inkubátorként szogáló oldalon több, mint 2 millió dollárt kapott. Ez az összeg mára a 36 milliót is meghaladja, ami igazán figyelemre méltó, főleg egy olyan játékért, ami még közel sincs kész. A nagy ambíciókkal induló FPS/űrhajószimulátor moduláris rendszerben, 2014-15 között jelenik meg. Idén a dogfight és az egyjátékos Squadron44 modulokat próbálhatják ki a játékosok, később pedig az MMO elemek is bekerülnek majd.

4. Galactic Civilizations 3

Az egyik legjobb és legismertebb sci-fi témájú 4X (explore, expand, exploit, exterminate – azaz felfedezés, hódítás, kihasználás, elpusztítás) játék sorozat legújabb résszel jelentkezik. A Galactic Civilizations 3 egy körökre osztott stratégia, ahol a megszokott hexagonális mezőkre osztott űrcsaták mellé már többjátékos módot is kapunk. A fejlesztők a Stardock-nál 2014-re ígérik a nyilvános bétát, amihez az előrendelők biztosan hozzá fognak férni.

5. Tom Clancy’s The Division

Posztapokaliptikus játék zombik nélkül? Igen, ilyen is létezik! A The Division a közeljövő New York-jában játszódik, ahol egy vírus a populáció nagy részét egy hét alatt kiirtotta. A játékosoknak (igen, a többes szám ebben az esetben is egy MMO-ra utal) a rend helyreállításában kell segíteniük, hiszen a lakosság a megszokott módon hátat fordít a törvénynek. A Tom Clancy nevével fémjelezett alkotás várható 2014-es megjelenésével kapcsolatban meg nem erősített források szerint problémák lehetnek, de az Ubisoft listáin még mindig az eredeti időpont szerepel. A játékosok pedig tűkön ülve várnak, hiszen az eddig kiadott ízelítő videók könnyen lázba hozzák a műfaj kedvelőit.

+1 Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
Bár megjelenési dátummal még nem rendelkezik, így valószínű, hogy idén nem jelenik már meg, mégis érdemes szót ejteni róla. A méltán híres Civilization sorozat (nem összekeverendő az előző Galactic Civilizations-el) is elhagyja a Földet, és átlép a bolygó kolonizáló sci-fi stratégiák világába. A Beyond Earth a megszokott alapokon nyugszik majd (hexagonális mezők, többféle győzelmi feltétel, különböző „népek” és technológiák), de egy újabb réteg, az űr (és a bolygó körüli pálya) is rendelkezésünkre áll majd, hogy harcászati, tudományos, vagy gazdasági építményeinkkel töltsük meg. Bár a történelmi témát elhagyják, a fényes jövő ígérete sok játékosnak okozhat majd örömet a Firaxis Games legújabb készülő alkotásában.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?