Az Acer bejelentette az új S5200 3D Ready videó-projektort

A 3D-s látvány korszaka megkezdődött. A harmadik dimenzió forradalmasítja a nézői élményt azáltal, hogy bevezeti a mélység érzését, így gyakorlatilag beledobva a nézőt az akció kellős közepébe a még teljesebb élmény elérése érdekében. Az új DLP 3D Ready Acer S5200 videó-projektor látványos 3D-s videókkal és képekkel jeleníti meg a tananyagot, ami kétség nélkül meg fogja babonázni a diákokat.
A háromdimenziós élményt a DLP 3D Ready technológia teszi lehetővé, mely azáltal, hogy magas (120 Hz) frissítési rátával működik, képes átváltoztatni a szoba sík falát egy 3D-s képernyővé egy kompatibilis grafikus kártyával felszerelt PC és speciális 3D szemüveg segítségével. Ezáltal az egyszerű megoldás által megnyitott lehetőségek tárházának csak a képzeletünk szabhat határt: felfedezhetjük az emberi test lenyűgöző anatómiáját vagy az univerzumot akár 3D-s részletezettséggel; meglátogathatunk híres régészeti helyszíneket, mintha magunk is ott lennénk a helyszínen…
Hogyan működik? Ahhoz, hogy a 2D-s képeket 3D-ben legyen képes értelmezni, az emberi agyat be kell csapni: az egyes szemeknek egy kicsit különböző képet kell látniuk, amit majd a látókéreg egynek fog értelmezni. A DLP technológia annyira gyors, hogy gyakorlatilag képes egyszerre két képet alkotni a képernyőn ugyanazon idő alatt. Ezután a 3D szemüveg hozza össze a két képet, hogy a végeredmény egy lenyűgöző 3D-s effektus legyen.
Az ún. Ultra-Short Throw (ultra-rövid vetítési) képességével ez a projektor még akkor is rendkívül tiszta képeket képes vetíteni, amikor a vetítési felület nagyon közel van az eszközhöz. Akár csupán egy méterről is éles és pontos képek jelennek meg akár 205 cm (81”) átmérőben is. Ennek a tulajdonságának köszönhetően elkerülhető, hogy a projektor az előadó szemébe vetítsen, illetve, hogy árnyékok jelenjenek meg a vetítési felületen az előadás közben. Mindezek eredményeképpen az S5200 nagyobb rugalmasságot és maximális nézői kényelmet kínál, ezáltal ideális eszköz mind oktatási, mind professzionális vetítési igények esetén.
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?