Az ördög közöttünk jár – Itt a Lucifer sorozat első trailere

Miután nemrégiben az NBC-n egyetlen évad után elkaszálták a Constantine-t, a Fox nem ücsörgött sokáig a babérjain és megrendelt egy teljes évadot egy másik DC Comics-os anyagból, nevezetesen a Luciferből. A karakter egyébként Neil Gaiman Sandman képregényének (DC Comics/ Vertigo) egyik mellékszereplője, melyet az író Sam Keith-tel és Mike Dringenberggel karöltve hozott létre.

A történet szerint Lucifert unottan és bánatosan ücsörög a Pokolnak trónján, majd egy pár ezer év után megunva a dolgot feljön a halandók világába. A csillogó és pezsgő Los Angeles-ben ver tanyát, közben nyit egy hangulatos, belvárosi bárt, a Luxot, közben pedig jobbra-balra szédítgeti a halandókat:

,,Mikor az Ördög rá akar venni valamire, nem kezd el hazudozni. A színigazat fogod tőle hallani. Aztán hagyja, hogy magad találd meg az utadat a Pokolba.” (David Easterman, Sandman)

Lucifer Morningstart nem sokkal később egy kisebb incidens éri, melynek következtében segíteni kényszerül a helyi rendőrségnek, hogy elkapják a bűnözőket. Közben persze vígan élvezni az életet a Luxban, és démon szeretőjével, Maze-zel egy üveg bor mellett megvitatják az emberi természet zsákutcáit… vagy valami hasonló. Egyelőre elképzelésem sincs, miben lesz ez a sorozat más, mint az eddigiek, bár azt meg kell hagyni, hogy a trailer egész hangulatosra sikeredett.

A főbb szerepekben:

Tom Ellis (Rush, Merlin) – Lucifer, akit a trailer alapján éppen oly elbűvölőnek és humorosnak szánnak, mint amilyen Loki a Marvel univerzumban. Érdekesség, hogy a képregény elkészüléskor Neil Gaiman arra kérte a rajzolókat, hogy Lucifer éppen úgy fessen, mint David Bowie. Nos, bár Tom Ellis külsőre egészen más, de talán sikerül majd elkapnia karakter lényegét.

Lauren German (Chicago Fire) – Chloe Dancer, gyilkossági nyomozó, akit egyszerre taszít és vonz a Lucifer-jelenség. (A kötelező ’felhívás keringőre’-szál.)

Lesley-Ann Brandt (Spartacus) – Maze, vagyis Mazikeen, Lucifer szeretője és egyben legjobb barátja. Egy vad erőszakos démon, aki egy embernő alakját ölti fel. (A képregényben a fél arca torz volt, meglátjuk, mit kezdenek ezzel a sorozat alkotói.)

Nicholas Gonzalez (Sleepy Hollow) – Dan, Chloe társa, szintén gyilkossági nyomozó, mellesleg egy cseppet sem bízik Luciferben. (Nem lehet érte hibáztatni.)

D.B. Woodside – Amenadiel, egy angyal, akit azért küldtek LA-be, hogy rávegye Lucifert: térjen vissza a Pokolba. (Kizárt, hogy ez egyhamar összejön… feltéve, ha gyorsan elkaszálják a sorozatot.)

Rachael Harris – Linda, Lucifer terapeutája. (Gondolom, a gyónás nem az ő asztala…)

A sorozat a Warnes Bros. égisze alatt készül, Jerry Bruckheimer patronálja, Len Wiseman (Underworld) rendezi és a scriptjét a Kaliforgia írója, Tom Kapinos jegyzi.

Bósa Diána

A kulisszák mögött:

 

Facebook hozzászólások

heretique

,,Beyond the mist is Malkuth: the Kingdom. But it does not exist unless you make it so. It becomes as you create it. If you dare to walk into the mist, then you will build a world or you will cease to exist entirely. And you can do this thing." (Neil Gaiman - The Return of the Thin White Duke)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?