Decemberben startol A gyermekkor vége sorozat

A Syfy csatorna egy közel hatórás mini-sorozatot készít Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című regényéből, mely az 1953-as megjelenése óta a science-fiction irodalom egyik alapművének számít – közölte az Entertaintment Weekly.

Az eredetiben Childhood’s End címet viselő történet Clark Őrangyal című novelláján alapul, amelyet 1950-ben publikált a Famous Fantastic Mysteries magazin. Magyarul az első változata 1990-ben jelent meg a Móra Ferenc Könyvkiadónál F. Nagy Piroska fordításában, bővített kiadása pedig a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban látott napvilágot 2008-ban.

A történet szerint egy idegen faj (a titokzatos Főkormányzók vezetésével) békésen az uralma alá hajtotta a Földet, és ezzel az emberiség számára új korszak veszi kezdetét. Ebben az utópiában a jövevények harmóniát és jólétet ígérnek a földlakóknak, ám mindennek ára van: korlátokat szabnak a fejlődésnek, az emberi identitásnak és kultúrának.

A regényt Matthew Graham (Doctor Who, BBC Life on Mars, Ashes to Ashes) adaptálta.

A főbb szerepekben:
Charles Dance (Trónok harca) – Karellen, a Főkormányzók nagykövete.
Mike Vogel (A bura alatt) – Ricky Stormgren, egy középnyugati farmer, akinek fenekestül felfordul az élete, mikor az emberek nagykövetévé nevezik ki a Főkormányzók közt.
Julian McMahon (Kés/Alatt) – Rupert Boyce, egy rejtélyes amerikai vállalkozó.
Charlotte Nicdao (Please Like Me, Camp, Slap) – Rachel Osaka, a briliáns zoológus.
Colm Meaney (Star Trek: Az új generáció, Csillagkapu: Atlantisz, Hell on Wheels) – Wainwright, egy nagy hírszervezet erős, magabiztos tulajdonosa.

A sorozat premiere 2015 decemberében várható.

Bósa Diána

Linkek:
Hivatalos honlap

Facebook hozzászólások

heretique

,,Beyond the mist is Malkuth: the Kingdom. But it does not exist unless you make it so. It becomes as you create it. If you dare to walk into the mist, then you will build a world or you will cease to exist entirely. And you can do this thing." (Neil Gaiman - The Return of the Thin White Duke)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?