Az utolsó utazás Korongvilágba

A nemrég elhunyt Terry Pratchett utolsó regénye 2015. szeptember 10-én jelenik meg The Shepherd’s Crown címmel – jelentette be a kiadó. Ez lesz a 41. Korongvilág kötet és az 5. regény, amelyben Sajogi Stefániát (angolul Tiffany Aching) láthatjuk viszont (itthon az ő kalandjai közül eddig csak a Csip-csap népek jelent meg).

Tom Weldon, a Penguin Random House vezérigazgatója a következőket mondta az utolsó regény kapcsán:

„Igen nagy kiváltságot jelent megjelentetni Sir Terry Pratchett utolsó Korongvilág regényét, a The Shepherd’s Crownt. Terry írásait a világ minden részén szeretik és tisztelik, és ez a megjelenés így hihetetlenül fontos és különleges esemény lesz mindannyiunk számára a Penguin Random House-nál, ahogyan a rajongók és az olvasók számára is a világ bármely részén.”

A regény megjelenését még maga Pratchett jelentette be tavaly, azonban végső művét már nem pillanthatja meg a könyvesboltok polcain. Ha már maga a mester nem is, azonban jelentős olvasóközönség fogja valószínűleg kézbe venni az utolsó történetet – legalábbis a számok ezt bizonyítják. Az első Korongvilág kötet, A mágia színe 1983-as megjelenésével Pratchett szinte berobbant a sci-fi és fantasy közösségébe, és a ’90-as évekre már a bestseller írók közt találta magát: addig megjelent könyveit több mint 80 millió példányban keltek el világszerte.

A Sir iránti rajongás és szeretet azóta sem csökkent, így, ahogyan Weldon is megfogalmazta, valóban fontos és különleges esemény lesz a The Shepherd’s Crown megjelenése: egy újabb, fergeteges, izgalmas kaland rengeteg humorral és némi, az olvasó szíve mélyén húzódó szomorúsággal. És ez lesz az utolsó is.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?