Bejelentették a magyarországi e-sport bajnokság 4 versenyszámát

A visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) szemtől szemben fognak megküzdeni az első Magyarországon rendezett pénzdíjas számítógépes versenyen, amire szerda óta jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű amatőr, vagy profi játékosok.

Magyarország első világszínvonalú e-sport bajnokságában 4 számban, azaz játékban tehetik próbára magukat a versenyzők.

Az első és talán hazánkban leginkább figyelemmel kísért játék, ahol megmérkőzhetnek a visegrádi királytalálkozón részt vett országok képviselői, az nem más mint a League of Legends. LoL nélkül manapság már lehetetlen elképzelni egy e-sport bajnokságot, kétség sem lehetett afelől hogy ez a játék részese lesz a versenynek, hiszen a játék egymaga sokszorozta meg az e-sport szerelmeseinek táborát.

A Counter Strike: Global Offensive csak egy picivel marad le a LoL magyarországi népszerűségétől, ezért ez a játék is szintén megkerülhetetlen volt a szervezők számára. CS: GO és LoL-os házi bajnokságok mindig voltak Magyarországon, így ezekben a játékokban vagyunk a legesélyesebbek arra hogy magyar csapat nyerhessen.

Ha már magyar bajnokság, akkor foci. Aki sokat FIFA 18-ozik, már mehet is regisztrálni a v4futuresports.eu -ra versenyzőként, mert ebben a versenyszámban nincs szükség másra, csak rád és a FIFA-s tudásodra.

Ha már visegrádi négyek, ezért kellett egy negyedik játék is, és mivel FPS, MOBA, meg árkád sportjáték is van, ezért egy stratégiai játékot is a csokorba kellett fűzni, ami nem más lett mint a mobilos Clash Royale játék.

A visegrádi négyek versenyéről még az olimpiai ezüstérmes Cseh László is nyilatkozott, aki azt mondta, nagyon várja az eseményt, mert ő is szokott játszani. Mondjuk ő csak kikapcsolódásból, mert ezek az e-sportok annyi időt emésztenek fel a felkészülésben, mint egy igazi sport, ha nem többet.

Facebook hozzászólások

You may also like...