Belgium nemet mond a loot boxokra

A loot boxok egyre több játékban jelennek meg manapság. A dolog lényege, hogy pénzért veszel egy dobozt, amit kinyithatsz és ha szerencséd van, olyan tárgyat találsz benne, amitől menő kinézetet kapsz, vagy erősebb leszel egy adott játékban.

A dobozkák eredetileg az ingyenesen játszható játékokban voltak használatosak, mivel ott nem vesszük meg a játékot, hanem így juthatott profithoz a program készítője. A loot boxok elterjedése viszont arra enged következtetni, hogy nagyon is megéri ezeket a dobozokat a játékokba tenni.

A Counter-Strike: Global Offensive tette igazán népszerűvé ezt az eljárást, és azóta egy csomó más játékban is lehet zsákbamacskát játszani. A League of Legendsben, az Overwatch-ban, sőt, még a FIFA-ban is szembejöhetnek a loot boxok, hogy csak a legnépszerűbb címek közül említsünk párat.

Az új Star Wars Battlefront loot box rendszerével szemben kerekedett óriási botrányt követően most Belgiumban jobban is megvizsgálták a virtuális zsákbamacskák ügyét és érdekes eredményre jutottak.

A belga állam szerint a loot boxok szerencsejátéknak minősülnek, és így nagy az esély arra, hogy betiltanának minden játékot, amiben előfordulnak. Ennek hatására pedig azt remélik, hogy egész Európában elterjeszthetik az új rendszert.

A belga állásponttal szemben az Egyesült Államok korhatárbesorolási bizottsága, az ESRB továbbra sem tartja szerencsejátéknak a loot boxokat. Hogy vajon hazánkban mi lesz a loot boxok sorsa, az még a jövő zenéje.

Facebook hozzászólások

You may also like...