Sosem fogynak el a zombik, se a zombis játékok – Days Gone

Megjelent a Days Gone, ahol egyszemélyes hadseregként állhatunk ellen a zombik támadásának egy apokalipszis sújtotta világban, ahol csak a legnagyobb, legbrutálisabb barbárok élhetik túl a holtak, vagy a banditák támadásait.

A Days Gone főszereplője egy klasszikus motoros ürge, akit szívesen barátunknak tudnánk egy apokalipszis esetén, hiszen van egy szuper motorja, izmai, és félelmetkeltő tekintete, amitől bárki kétszer meggondolná, hogy belénk kössön Kőbánya-Kispesten.

Egy hatalmas nyílt világban találjuk magunkat, ami tele van veszélyes élőholtakkal, banditákkal, viszont esetenként barátokat is lelhetünk ezen az óriási térképen. A játék készítői nem titkolták, hogy a sztori és a karakterek elképzelésekor a jól ismert Sons of Anarchy című sorozatból merítettek, illetve a főszereplő személye szinte teljesen megegyezik a Walking Deadből ismert Daryl Dixonéval. Valójából a játékot Daryl Kalandjainak is hívhatnánk, hogyha az AMC megengedte volna.

A játék mindazt tartalmazza, amit más zombis játékban láthatunk; akik játszottak a DayZ-vel, a H1Z1-nal, vagy akár az Unturneddel, ismerős dolgokat talál majd ebben a túlélőprogramban is. Igazság szerint nagyon hasonlít a Read Dead Redemption 2-re vagy akár a GTA szériára is abban, ahogy a nyílt világot kezeli.

A Days Gone grafikailag nem hajtja szét a PS4-et, igazság szerint azt is lehetne mondani, hogy egy 2019-es AAA játékhoz képest egy picit talán csúnyácska is, viszont a játék hangulata annál jobb. A sztori jó pár órára hozzá fog kötni a konzolodhoz, hiszen a főszereplő folyamatosan narrálja a körülötte történő eseményeket, mint anno Duke Nukem tette, és meg kell hagyni, ezért lesz igazán szórakoztató a játék.

A Days Gone-t igazság szerint azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik a motorosbandák törvényen kívüli életének romantikus változatát, amit a filmekben láthattunk, de legfőképpen azoknak, akik még soha nem játszottak zombis játékkal, hiszen ez a program minden eddigi zombis játék legjobb elemeit összegyúrja egy nagyszerű PS4 exkluzív koktélba.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...