Boba Fett öltözködik

Sokan rajonganak a filmekkel kapcsolatos háttér-információkért, forgatási fotókért.  Ez A birodalom visszavág forgatásán 1979-ben készült különleges fotósorozat igazi nyalánkság nekik: azt bizonyítja, nem is volt olyan egyszerű Boba Fettnek, ha pusztán csak az öltözködést nézzük…

Boba Fett főképp azért különleges, mert epizódszereplő volta ellenére lett a filmsorozat egyik legnépszerűbb karaktere, sőt, kultuszfigura az Amerikai Egyesült Államokban, de más területeken is kiemelten közkedvelt – holott az eredeti trilógiában alig mond valamit, és csupán másodpercekre látható. Az egész eredeti trilógiában szerepe mindösszesen négy sornyi, igen lakonikus párbeszédre, egy sikoltásra és néhány pár másodperces néma jelenetre korlátozódik. Összesen pontosan 30 artikulált angol szót mond ki. Ezért lett Boba Fett a Star Wars egyik legnépszerűbb karaktere, ha rajongóinak számát a karakter filmbeli jeleneteinek összhosszához mérjük.

Jeremy Bulloch, a fejvadászt alakító színész szerint a népszerűség részben azzal magyarázható, hogy Fett kifejezetten nyegle volt Darth Vaderrel szemben. A karakter népszerűségének másik oka Bulloch szerint a jól sikerült jelmezben keresendő. Ezt Joe Johnston tervezte.

A Boba Fett jelmezét többen készítették, és festették. Johnston arra törekedett, hogy úgy tűnjön, a ruházata és a fegyverzete különböző, egymással nem mindig összetartozó darabokból áll. Mintha korábbi küzdelmeinek trófeáit viselné. Ennek legjellemzőbb példája, az övéről lecsüngő hajfonat, amelyet szinte skalpként visel.

Hogy Bulloch beöltözése nem volt egyszerű feladat, arra bizonyíték ez a fotósorozat.

 

Tücsi, a galaktikus
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?