Star Wars felnőtteknek: Dark Resurrection

Amikor szóba kerül a Star Wars Episode VII, mindenki azon kezd spekulálni: vajon ki fog benne játszani, melyik történetszállal fognak foglalkozni. Szerintünk ennél is fontosabb kérdés: milyen lesz az új Star Wars stílusa? Most bemutatunk egy irányt, ami – véleményünk szerint – mindenkinek jó lenne!

Sokan támadták George Lucast, hogy az új trilógiában a történet kolosszális méretéhez képest nagyon gyerekesre vette a figurát. Akik így látták, leginkább a Jar-Jar Binks nevet emlegették, de sokszor felmerült érvként a Clone Wars animációs széria is, amely nem is titkoltan a fiatalabb generációkat kívánta megszólítani.

Hogy igaz-e a vád, vagy sem, nem is számít – az tény, hogy Lucas érezhetően nyitott az Episode I-III-ban a gyerek korosztály felé is, bár szerintem ez egyáltalán nem volt zavaró. Mégis, sokakhoz hasonlóan, én is szívesen látnék egy olyan Csillagok Háborúját, ahol a Sötét Oldal még sötétebb, a csaták még durvábbak, a harc vérre megy, és még a jedi lovagok sem sebezhetetlenek: azaz, egy szóval, egy felnőtt Star Wars filmet.

Mire gondolok? Nos, nem öblös fákk-okat eregető sithekre, meztelenkedő hősökre vagy patakokban ömlő vérre. Sokkal inkább egy homályosabb, sötétebb látványvilágra, egy olyan Sötét Oldalra, ami nem a “Na, most jó akarok lenni – Most rohadt alak leszek” tengelyen helyezkedik el, hanem ennél egy fokkal csábítóbbnak, kísértőbbnek mutatja magát, azaz reálisabb gonosz, olyan hősökre, akikért lehet aggódni, mert nem tudvalevő róluk, hogy még három részen Episode-on keresztül élni fognak… (Vagy meg nem annyira szeretetre méltóak, hogy aggódjunk értük.)

Sorolhatnám még – de az az igazság, meg is tudom mutatni, hogy mire gondolok, ugyanis egy olasz amatőr forgatócsoport elkészítette azt a Star Wars filmet, amit mindig is szívesen megnéztem volna!

Ez a film a Dark Resurrection, amely amellett, hogy szellemiségében tökéletesen megmarad Csillagok Háborújának, egy olyan újszerű irányba viszi el az univerzumot, amely jól állna a “hivatalos” SW-moziknak is. A vizualitása sokkal misztikusabb, ködösebb, a rejtély és a veszély érzete hatja át.

Nem csak a látnivaló, a történet is egy fokkal felnőttesebb az új trilógiánál. A Dark Resurrection valamikor pár száz évvel A Jedi visszatér után játszódik. Az újjá alapított Jedi Rend hatalmas veszélybe kerül, amikor egy eltűntnek nyilvánított, nagyhatalmú mester, Sorran visszatér, és kiderül, hogy a Sötét Oldal legyőzte. A Tanács vezetői ugyan megölik, de később valahogy ismét visszatér – szemmel láthatóan legyőzte a halált, a mesterek pedig tudják: ez csak azt jelentheti, hogy Sorran megtalálta a legendás eroni civilizációt és megfejtette szörnyű titkaikat. Az újra visszatért Sorran célja most egy ősi eroni templom pecsétjének feltörése, amelynek mélyén a végtelen tudást és értelmet találhatja meg.

És hogy egy önző, hatalmas sith lord a mindentudás birtokába jut, ez nyilván rendkívül előnyös lenne a galaxis számára, nem? Ezért egy ifjú jedi, Hope és mestere, Zui Mar a nyomába ered, és megpróbálja meggátolni, hogy az ősi eroniak tudásával felvértezve Sorran afféle istenséggé változzon.

Az amatőr rajongókhoz profi színészek és filmesek is csatlakoztak, hogy szabadidejükben elkészítsék a Dark Resurrectiont. A misztikus hangulat és látvány egy rendkívül érdekes stílusú művet eredményezett a jól ismert Star Wars elemekkel vegyítve, nem is csoda, hogy az olasz csapat nem állt le, azóta elkezdték a film második részét forgatni – és visszanyúltak egy még hangulatosabb, még sötétebb és erősebb történet erejéig Sorran mester bukásához.

A Dark Resurrection Vol. 0 meséli el a bölcs jedi mester kutatását az eroniak civilizációja után. Eronról úgy hírlett, népe mindenkinél jobban értette az Erő titkait. Egy csapat fiatal jedi lovag kíséretében Sorran megtalálja az eroniak legnagyobb hajóját, ahol megtudja, hogy az ősi nép valóban ráébredt az Erő valódi természetére – és amit láttak, mindennél iszonyatosabb volt…

Hogy miért is választja Sorran a Sötét Oldalt, és mi is a történet vége – ahelyett, hogy elmesélném, ajánlom megtekintésre a Vol. 0-t, mint hogy ingyenesen megtekinthető. Tessék a lehető legmagasabb minőségűre átállítani – felirat magyar nyelven elérhető:

 

A Dark Resurrection világot Angelo Licata álmodta meg, aki civilben egyébként fogorvosként működik. Sorran mestert édesapja, Giuseppe Licata alakítja, de a színészek közt több Olaszországban nagy névnek számító művészt is felfedezhetünk.

Ajánlom megtekintésre a werkfilmet is, amiből kiderül, hogy készíthetjük el teljesen mindennapinak tűnő módon a legprofibb kivitelezésű jelenteket, hogy kell megtanulni jól esni, és hogy mire jó egy forgatáson a zöld ember:

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. foloslegesmarhasag szerint:

    Basszus, emberek, nincs már egy magyarul normálisan beszélő fordító sem a széles határban?
    “meg lesz az eredmény”… Sikítok, bzmg.

  2. foloslegesmarhasag szerint:

    El is ment a kedvem a filmtől.
    Köszi.

Vélemény, hozzászólás?