Megjelent Joan Slonczewski: Elízium lánya című regénye

Ezer év telt el a Shorán az Ajtó az óceánba eseményei óta, és a vízzel borított hold időközben sokat változott. Esőfelhő azért érkezik ide a családjával, mert a tenger hullámain lebegő városok alkotta köztársaság, Elízium dúsgazdag lakói tartanak igényt szolgálataira. A legmodernebb technikával felszerelt úszó szigeteken tudósok, politikusok és bankárok élnek, az intergalaktikus elit tagjai, és most mindennél nagyobb szükségük van egy mesteri nyelvész-diplomatára, hogy elkerülhessenek egy véres háborút a barbár urulaniakkal.

Mindenkit csábít az elíziumiak legnagyobb vívmánya: a halhatatlanság. Azt azonban csupán kevesen látják, micsoda romlottság terjed az örökéletűek között, ami minden háborúnál nagyobb veszéllyel fenyeget…

A Génszimfónia és az Ajtó az óceánba több díjjal kitüntetett biológus írónője újabb kalandra hívja olvasóit egy gazdag részletességgel elképzelt, jövőbeli világba, lélegzetelállító tudományos és ökológiai csodák közé, ahol azonban a béke és a harmónia álarca mögött halálos veszedelmek leskelődnek.

Slonczewski új regénye egy valódi sokrétegű mű, amelyben görbe tükröt tart a Föld országai elé, leleplezve a politikai torzsalkodások kisszerűségét, s mintegy mellékesen – biokémikus professzor voltát meg nem hazudtolva – elméletben megoldja a hosszú élet tudományos problémáját, miközben szokásos bölcsességével elénk tárja ezzel kapcsolatos etikai, morális, erkölcsi aggályait. Utópisztikus játékosságával pedig felvázol egy a mainál talán életképesebb, érdekes családmodellt, egy újfajta matriarchátusban.

Joan Slonczewski: Elízium lánya
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Fordító: Tamás Dénes
Oldalszám: 552 oldal
ISBN/EAN: 9789639866003
Bruttó fogyasztói ár: 3990.- Ft

Linkek:
A kötet megvásárlása a Galaktika boltban
A kiadó összes könyve a Galaktika boltban
A GFK sorozat kötetei az Enciklopedia Galaktika oldalain

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?