DC szuperhősök orrvérzésig – Pilotberendelést kapott a Black Lightning

Négy DC-s, szuperhősös sorozat már fut a legkisebb amerikai országos csatornán, a CW-n. Ezek egészen pontosan az Arrow, annak spinoffja, a Flash, az ezek elhullajtott karaktereiből összehozott Legends of Tomorrow, illetve a CBS-ről a CW-re költözött Supergirl. De hogy mi a legfontosabb közös tényező a szériákban? Az, hogy mindegyiknek Greg Berlanti a producere. Talán egyik másik tévéadó se támaszkodik ennyire kizárólagosan egyetlen kreatív szakemberre, a CW-nél viszont ha valamit elkezdenek, nehezen hagyják abba. Pláne, hogy most bejelentették, hogy miután a FOX lepasszolta, átveszik és elkészítik a Black Lightning pilot epizódját.

Black Lightning ugyancsak DC-s szuperhős, a képregénykiadó egyik első színesbőrű megmentője, aki 1977-ben debütált először. Nagyjából olyan a karakter, mint a Marvel Electrója, azaz képes játszani a villámokkal, de mivel a figura egyébként olimpikon is, ezért rettenetesen erős és gyors. Black Lightning tud repülni is, mindemellett fénysebességgel fut, szóval nehéz elképzelni, hogy bármi az útját állja. A hivatalos sztorileírás szerint a hős jó ideje eldobta a kosztümjét, és Jefferson Pierce átlagos, hétköznapi polgárként tengeti mindennapjait. Amikor azonban a lánya bajba kerül, úgy dönt, hogy mégis visszatér az ártatlanok megmentéséhez.

A CW jó hosszú utat tett meg a hősös sorozataival, ugyanis az Arrow-ban még az elején abszolút nem voltak különleges képességekkel rendelkező karakterek. Aztán jött a Flash – egy backdoor pilot epizód főszereplőjeként az Arrow-ban -, bevezetve a metahumánokat, akik később Oliver Queen sztoriját is ellepték. Mostanra pedig ott tartunk, hogy Supergirl is a megosztott univerzum tagja lett, ráadásul a DC egyik legerősebb karakterét, Supermant is láthattuk a CW-n debütálni. Eljutottunk tehát a maximumig, amit DC-s hős a tévében nyújthat, kérdés, hogy Black Lightning sztorija érdekelni fog-e bárkit ezek után. A berendelés arra utal, hogy a csatornánál ebben reménykednek.

Mondjuk azok után, hogy a Flash és a Supergirl musical crossover részre készül, semmin nem lehet meglepődni.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?