Vének háborúja lesz a Netflixen

A Netflixnél nem pihennek zsánerügyileg. A Valós halál után egy másik népszerű sf-et néztek ki maguknak: John Scalzi Vének háborúját. Azonban a megszokottól kicsit eltérően nem sorozatot, hanem filmet szeretnének a történetből forgatni. Az adaptációt a Madhouse Entertainment és Jon Shestack Productions fogja készíteni.

John Scalzit nem kell külön bemutatnunk a hazai közönségnek. Ő az Amerikai Science-fiction és Fantasy Írók Egyesületének elnöke és háromszoros Hugo-díj nyertes sci-fi író. Első regényével, a Vének háborújával robbant be a köztudatba 2005-ben. A történet a távoli jövőbe visz minket, ahol az ember űrgyarmatokat hozott létre szerte a világűrben. Ha kell, háborúba is mennek az újabb területekért és erőforrásokért – és kell is, mert túl sok az ember, és kevés a lakható bolygó. A mindig háborúzó világban a civil lakosságnak nem sok lehetősége van jövője biztosítására: beléphetnek a seregbe vagy a Földön kell meghalniuk. A hetvenöt éves John Perry is szolgálatra jelentkezik, hisz már nincs vesztenivalója. Szerettei nem élnek már, a háborúban is csak két évet kell túlélnie. Azonban arról fogalma sincs, milyen két év vár rá…

Az első részt további 5 rész és egy novellákat tartalmazó kötet követett, emellett pedig további regényeket is írt, mint a Vörösingesek, a Bezárt elmék vagy Az összeomló birodalom. Hazájában jelenleg a Tor Books adja ki, akikkel egy tíz éves, 13 könyvről szóló szerződést kötött. Regényírás mellett az FX tévécsatornával közösen dolgozik egy projekten. Az eddigi hírek szerint a Vének háborúján a Shestacktól és a Madhouse Entertainmenttől Robyn Meisinger és Adam Kolbrenner  és Ryan Cunninghammel fog dolgozni – utóbbi a film executive producere lesz. A film mögé eddig felsorakozott emberek olyan filmekért feleltek, mint a Lauren Oliver könyvéből készült Mielőtt elmegyek, vagy Denis Villeneuve Fogságbanjáért, a jövőben pedig tőlük várható a Slender Man film is.

Többet még nem tudni a bejelentett adaptációról, de reméljük, egy olyan filmet kapunk, ami ízig-vérig hozza majd a Vének háborúja hangulatát.

A hír forrása: Deadline

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...