De akkor milyen lenne az ég?

Egy szemléletes grafika már korábban bemutatta, hogy a Naprendszer összes bolygója szépen egy vonalba helyezve elférne a Föld és a Hold között. A Yeti Dynamics az ötletet egy kicsit tovább gondolta: Mi lenne, ha a Hold helyén a Naprendszer bolygói keringenének.

Az ötletből egy videó született, kiderült, ennek grafikai megvalósítása nem is egyszerű. A könnyebbség végett a bolygókat a Holdpálya legtávolabbi pontjára, 406 377 kilométer távolságra helyezte.

A bolygók keringési pályái ugyanabba az irányba mutatnak, mint a Holdé. A  Föld azonban forog, és a közelebbi bolygók gyorsabban mozognak, mint ahogy a Föld forog, ezért nyugaton, nem pedig keleten emelkednek fel.

Ez a videó körülbelül 4 napig tart. Éjszaka a bolygók olyan fényesek és olyan jól töltik meg az eget, hogy nagyon jól megvilágítják a talajt. Ezt a megvilágítási hatást a lehető legpontosabb számítások előzték meg.

Természetesen ilyen közel a bolygók pályája nem maradna fenn, és órákon belül összeütköznének a Földdel. A videón több bolygó is látszódik egyszerre, ami természetesen képtelenség, hiszen összeütköznének egymással. De ez csupán egy gondolatkísérlet látványos bemutatója.

Facebook hozzászólások

You may also like...