Denis Villeneuve fogja rendezni a Dűne rebootot

Brian Herbert, Frank Herbert, a Dűne írójának fia ma jelentette be Twitteren, hogy Denis Villeneuve fogja rendezni az új Dűne-filmsorozatot.

Már tavaly novemberben felröppentek a hírek arról, hogy ezúttal Legendary Pictures kísérli meg Frank Herbert híres sci-fijének, a Dűnének az adaptálást. A projekttel kapcsolatban már korábban is felmerült az Érkezés rendezőjének, Denis Villeneuve-nek a neve, azonban most erősítették meg hivatalosan is: a Blade Runner 2049 után Villeneuve belevág a filmsorozatba. Reméljük, végre elkészülhet az a Dűne-film, amire minden rajongó várt.

A Legendary Pictures nem az első stúdió, ami megfilmesítené a Dűnét. Sokan emlékezhetnek rá, hogy volt egy filmprojekt, amelyben olyan nevek dolgoztak volna, mint Ridley Scott, Alejandro Jodorowsky és H. R. Giger, de végül idő és pénz hiány miatt ez a próbálkozás elbukott. Később, 1984-ben David Lynch filmesítette meg Herbert művét, de a technikai kivitelezés mai szemmel itt-ott hagy némi kivetnivalót. Legutoljára 2002-ben készült egy minisorozat John Harrison rendezésében, ami a maga idejében SyFy egyik legjobban értékelt programja volt.

Kíváncsian várjuk, Villeneuve mihez kezd a Dűne világával.


Forrás: Bleeding Cool

A képen Simon Goinard illusztrációja látható

 

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?