Egy e-sportoló került ki a leghíresebb sportmagazin címlapjára

Az ESPN az egyik legnagyobb amerikai sportújság, címlapjára a leghíresebb sportolókat szokták beválasztani, mint például amerikai focistákat, kosarasokat, harcművészeket, tehát csak fizikai sportolókra számíthat az, aki beruház 1-1 szám megjelenésére.

A már 20 éves sportújság viszont most nemet mondott a hagyományoknak, és a világ leghíresebb gamerét, Ninját tették ki az ESPN címlapjára. Így újabb utakat tört az e-sport elfogadása felé a 27 éves gamer.

Tyler Blevins, azaz Ninja már nem először mossa el a határt a videojátékozás és a mainstream média között, hiszen az év elején Drake-kel, Travis Scottal (rapper) és Juju Smith-Schusterrel (amerikai focista) játszottak egy pár kört Fortnite-ban, amit közvetítettek közel 630 000 embernek. Ez a szám rekordmennyiségnek számít egyékbént. Az internetes sztár, Ninja 10 millió követővel rendelkezik a Twitch felületén, így az életművét végignézve nem csoda, hogy egy sportújság címlapjára is került.

Ninja a twitterén jelentette be a példátlan eseményt, és az ő szavaival élve, nagyon izgatott, hogy ő lesz az első profi játékos, aki kikerülhet az ESPN címlapjára.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...