Nagy visszatérésre készül a Tamagotchi

20 év telt el az első Tamagotchi megjelenése óta. A japán hordozható játék több, mint 76 millió egységet adott el 1997 óta, viszont az okostelefonok megjelenésével elmúlt a szerkezetek körüli felhajtás.

A tojás alakú kis gépen csak egy játék volt, ami manapság hihetetlennek tűnhet. A játék lényege az volt, hogy egy szörnyecskét kellett életben tartanunk, nevelgetnünk, etetnünk és még játszanunk is kellett vele.

A szerkezetben csak egyféle game over-t kaphattunk, mégpedig azt, hogy a tojásból kikeltett lényünk meghalt. A karakter többféle módon is eltávozhatott az élők sorából, meghalhatott a rossz gondozástól, betegségtől, ragadozó állatok martalékává is válhatott, vagy akár az öregségtől is kilehelhette a lelkét. A vég, azaz a halál elkerülhetetlen része volt a játéknak, így igen fontos üzenetet hordozott a kis lurkóknak az élet menetéről.

tamagochi2

A születés és a halál között viszont még rengeteg dolgot tudtunk a virtuális állatkáinkkal csinálni. Infravörös portokkal is rendelkeztek ezek a high-tech szerkentyűk, így a kis szörnyetegünk mások állataival is tudott találkozni, beszélgetni, játszani, barátságokat kötni, sőt házasodni is, így akár tojásokat is rakhattak.

Egy Tamagotchi átlagos élettartama fél nap. Ez alatt az idő alatt folyamatos odafigyelést igényelnek, hogy ne haljanak meg idő előtt, így sok iskolában betiltották a szerkezetet a 90-es években mert az állandó pittyegéssel megzavarta a tanórákat, és megosztotta a Tamagotchit használó tanulók figyelmét.

Nem sok információt kaptunk egyelőre az új kiadásról, attól eltekintve, hogy az új Tamagotchik valamivel kisebbek lesznek, mint elődeik, 6 különböző dizájnból válogathatnak az érdeklődők, és darabja nagyjából 15 $-ba fog kerülni. Az Egyesült Államokban novembertől lesz kapható a játék ismét a boltokban.

Az elmúlt években többször is megpróbálkoztak a Tamagotchi felélesztésével, 1996 és 2009 között nem kevesebb, mint 44 verziója látott napvilágot a játéknak. Ezek legtöbbje csak Japánban volt megvásárolható.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?