Egy sci-fi Stephen King-től – Film készül a Jaunt-ból

Stephen King nevét hallva nem biztos, hogy elsőre a science-fiction jutna eszünkbe… Nem, még másodjára sem. Pedig a horror nagymesterének van pár igen csak elgondolkodtató írása. Ezek közül is talán a legkülönlegesebb a Csontkollekció novellagyűjteményében megjelent Jaunt című elbeszélése, melyből most film is készül.

A megfilmesítés jogaira Brad Pitt filmcége, a Plan B csapott le, és nagy valószínűséggel a Mama című horrorfilm rendezője, Andy Muschietti fogja levezényelni a forgatást.
A történet a 24. században játszódik, amikor az emberiség már elérte azt a technológiai fejlettséget, hogy képes legyen teleportálni, jauntolni akár a naprendszer egy másik bolygójára is. Az elbeszélés főhősei egy négytagú család, akik ezzel a teleportációs technikával utaznak a Marsra. Az apa elmagyarázza gyerekeinek a jaunt szabályait, miszerint a rövid út alatt az utazóknak altatásban kell lenniük, különben szörnyűséges dolgok történhetnek az emberi aggyal, miközben tulajdonosuk épp átkel a naprendszeren.

,, Az agyad a legjobb barátod lehet; elszórakoztat, ha nincs is semmi olvasni- vagy tennivalód. De ellened fordul, ha sokáig nem jut külső ingerekhez. Ellened fordul. […] Meddig tarthat az áthaladás években számolva? A testnek csupán 0,000000000067 másodperc a jauntolás, de vajon mennyi a megbonthatatlan tudatnak? Száz év? Ezer? Egymillió? Egymilliárd? Meddig kell magadra maradnod a gondolataiddal egy végtelen fehér mezőben? És aztán, ha eltelt egymilliárd örökkévalóság, robbanásszerűen tér vissza a fény, a forma, a test. Ki ne őrülne bele?”
(Németh Attila fordítása)

Elgondolkodtató és érdekes elbeszélés. Reméljük, a lehető legmegfelelőbb módon fogják majd filmvászonra vinni.

Itt a teljes elbeszélést meg lehet hallgatni (angolul):

 

Bósa Diána

Facebook hozzászólások

heretique

,,Beyond the mist is Malkuth: the Kingdom. But it does not exist unless you make it so. It becomes as you create it. If you dare to walk into the mist, then you will build a world or you will cease to exist entirely. And you can do this thing." (Neil Gaiman - The Return of the Thin White Duke)

You may also like...

1 Response

  1. matt szerint:

    A novella olvasható a GBK sorozatban 1991-ben megjelent Világnagy strand c. King-novellagyűjteményben is.

Vélemény, hozzászólás?