Egyensúlyozás felhők és krokodilok felett: A legrémisztőbb hidak a világon – Galéria

Alapvetően szeretjük a hidakat. Mérnöki csodák, egyszerre kell stabilnak és folyamatosan változónak lenniük. Vannak azonban olyan építmények is, amelyek nem igazán felelnek meg ezen kritériumoknak. Vigyázat, a bejegyzés olyan elemeket tartalmaz, amelyek megzavarhatják a tériszonyosok és agorafóbiások nyugalmát!

Vannak hidak, amelyek attól ijesztőek, hogy magasan vannak…

3800 méter magasan minden gyaloghíd ijesztő. Aiguille du Midi, Franciaország.

Amerika legmagasabb függőhídja a Royal Gorge híd Coloradoban.

Ha pont itt szerettél volna horgászni, sajnos le kell mondanod róla. Egyébként 300 méteres horgászzsinórra lenne szükség hozzá.

A Trift függőhíd Svájcban biztosan elég biztonságos, de az Alpok szikláinak látvány alatta nem túl bizalomgerjesztő.

Hiába tudják, hogy nem eshet bajuk, állítólag olyan rémisztő átmenni az észak-írországi Carrick-a-Rede kötélhídon, hogy sokan inkább a hajózást választják.

Egy korhadó fahíd, 110 méteres magasságban, amely egy szellemvárosba vezet. Nincs is ennél komfortosabb érzés. Puente de Ojuela, Mexikó.

A Millau Viaduct útja a felhők közé vezet Franciaországban. Szerintünk gyönyörű, de bizonyára van, akit rettegéssel tölt el 350 méter magasban közlekedni.

A magyar hidak is gyönyörűek!

Vannak hidak, amelyek azzal rémítenek, hogy nagyon hosszúak…

A 8 kilométer hosszú, michigani Mackinac hídon bepánikoló vezetők miatt be kellett vezetni azt a szolgáltatást, hogy sofőrök ingyen áthajtanak bárki helyett az építményen.

Ideális körülmények között egészen barátságos a William Preston Lane, Jr. emlékhíd Maryland államban. Ám ha jön egy vihar, nem szeretnénk épp a közepén lenni.

A floridai Hétmérföldes híd – ahogy a neve is mutatja – tényleg nagyon hosszú. Itt is elsősorban a gyakori hurrikánok teszik különös kihívássá az áthajtást.

A világ leghosszabb víz felett vezető hídja a Pontchartrain tó felett ível át 38 kilométer hosszan. Az út nagyobb részén egyik part sem látszik.

És vannak olyan hidak is, amelyeknek a kivitelezése olyan, hogy nem kockáztatnánk meg az átkelést…

A Hussaini függőhíd Pakisztánban már nem tartozik az impozáns óriáshidak közé… Extrém ügyességi pálya – élesben.

Az indonéziai Cikurutug hídban az az ijesztő, hogy semmiféle védőkorlát nincs a szélén, ráadásul már volt is rá példa, hogy kisiklott egy vonat a híd közepén.

Ez egy híd? Inkább csak egy palló. Annak is elég ramaty állapotban van. Inkább kihagynánk a japán híd, a Musou Tsuribashi által kínált élményeket.

Igen, hullámzik. Egy súlyosabb vihar ezt okozta az orosz Volgograd híddal. Lehet, hogy kicsit át kellene konstruálni ezt az építményt.

Igazából lehet, hogy nem is lenne gond a costa ricai Quepos híddal, ha nem lenne rajta gépjárműforgalom…

… vagy ha nem ők várnának a híd alatt.

forrás: travelandleisure.com

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?