Elindulhat a Szárnyas fejvadász filmuniverzum?

Idén lett 35 éves Ridley Scott kultikussá vált filmje, a Szárnyas fejvadász. Az évforduló apropóján interjút készített az IGNRidley Scottal, amiben az október 6-án bemutatandó Szárnyas fejvadász 2049 kapcsán kérdezték a rendezőt az esetleges további folytatásokról. Scott nem zárkózott el az ötlettől, sőt, lehetségesnek tartja, hogy az Alienhez hasonlóan a Blade Runner is kinője magát egy filmes franchise-zá.

Igen. Azt hiszem… tudod, mit, George [Lucas] ezt mindig is bizonyította. Az, ahogy a Star Warssal bánt mindig is bámulatos volt. Pontosan ez az, amit próbálok az Aliennél kialakítani.

Egy esetleges Szárnyas fejvadász “brand” megkezdése természetesen függ az új rész sikerétől, de egy stílusos neo-noir, futurisztikus világ áll Scotték rendelkezésére rengeteg olyan elemmel, amikre lehet történeteket építeni. Rajongói részről, az Alien-filmek megosztó jellege miatt kérdés, hogy az esetleges BR részek mennyire felelnének meg a célközönségnek.

Október 6-án mindenképp kiderül, hogy érdemes-e egyáltalán bolygatni a Szárnyas fejvadászt.

A legutóbb kijött trailer:

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?