Élőszereplős tévésorozat készül Dredd bíró főszereplésével

Az IM Global és az ismert, brit játékfejlesztő cég, a Rebellion együttműködésének hála saját tévésorozatot kaphat Dredd bíró, mely egy olyan képregényhősről szól, aki Mega City One városában egyszerre rendelkezik rendőri, bírói és végrehajtói jogkörrel. A készülő széria címe Judge Dredd: Mega City One lesz, a történet szerint pedig a jövő Amerikájában az ország keleti fele bűnözéstől és túlnépesedéstől szenved, és a főszerepben egy csapat bírót láthatunk majd, akik a XXII. század kihívásaival igyekeznek farkasszemet nézni.

Dredd karakterét a legtöbben szigoráról, megvesztegethetetlenségéről, illetve arról a jellegzetes sisakról ismerik, mely a férfi fél arcát takarja. A képregényhőst még 1977-ben John Wagner író és Carlos Ezquerra rajzoló alkotta meg, és egy brit sci-fi, képregényes antológiában tűnt fel először, a 2000 AD-ben, melynek negyven éves évfordulója idén lesz. Dredd eddig a filmtörténelemben kétszer szerepelt a mozivásznon, az 1995-ös verzióban az akciósztár Sylvester Stallone alakította a bírót, míg 2012-ben Karl Urbanre került rá az a bizonyos fejfedő. Habár az újabb film eléggé leszerepelt a pénztáraknál, a rajongók mégis imádták és mára egész kultikus darabbá vált. Nem is csoda, hiszen az adaptáció teli volt kőkemény szereplőkkel – elég csak a Trónok harca Lena Headey-jére gondolni -, illetve pazar akciójelenetekkel.

Az új sorozattal kapcsolatban egyelőre nincs képben egy csatorna se, illetve a szereplők castingolása is még a jövő kérdése, így a Dredd széria fejlesztése korai fázisban van, az IM Global Television részéről azonban az igazgató, Mark Stern már nyilatkozott is róla, aki a következőket mondta.

A Dredd bíró egyike azoknak a science fiction történeteknek, melyek az évek során egyre aktuálisabbá válnak. Egy igazán gazdag világról beszélünk, teli társadalomkritikával és egy csomó akcióval. Rendkívül örülök a létrejött együttműködésnek, hiszen mind a képregénynek, mind pedig az eddig elkészült filmeknek nagy rajongója vagyok. Izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk Dredd kalandjainak kezdetét. Részben a rajongói nyomás miatt a készülő produkciónak nagy büdzsét szánunk, hogy a sztori mellett kellő látványvilágot is hozhassunk a tévéképernyőkre.

Az Entertainment Weekly jóvoltából a Dredd sorozathoz jött már egy plakát is, ezt alább mutatjuk.

dredd-poszter

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?