Ezeket a sci-fi és fantasy sorozatokat nem érdemes 2017-ben kihagyni

Január 6-án már el is kezdődött az a tartalmi parádé, ami 2017-et jellemzi majd. Már ami a sci-fi és fantasy sorozatokat illeti. Lesz mit nézni, sőt már van, hiszen a hányattatott sorsú Emerald City végre bemutatkozott az NBC-n. A produkció Óz meséjét dolgozza fel, lesznek benne tehát elborult lények és nagyon sötét hangulat, ahogy hallani. Írunk is róla, amint megnéztük a pilotot természetesen. Aztán jön január 13-án a Netflixre a Lemony Snicket’s Series of Unfortunate Events című széria, melyben a viccesre maszkírozott Neil Patrick Harris mellett érdemes lesz odafigyelni a gótikus sztorira is. Főleg, hogy 2016-ban a Netflix milyen minőségű műsorokat készített, elég csak a Stranger Thingset vagy pedig a nagyon misztikus The OA-t említeni.

Akkor az NBC-n érdemes lesz odafigyelni a Powerless című sorozatra is, mely a DC világában játszódik, a Wayne Security irodáiban. Igen, ez az a Wayne. A történet egy biztosítási cégről szól, akiknél olyan biztosításokat lehet kötni, melyek fedezik a szuperhősök által a hétköznapi embereknek okozott károkat. A főszereplő Vanessa Hudgens lesz, még az is lehet, hogy tud újat mutatni ez az ötlet az irodai szitkomoknak. Ha meg már hősök, akkor jön az FX-re ugye a nagyon várt Legion február elején, ez egy X-Men spinoff akar lenni, Charles Xavier fiáról, aki elvileg a legerősebb mutáns és pszichiátriai problémákkal küszköd folyton.

2017tv-b

Március 17-én jön még az Iron Fist is, remélhetőleg ez a produkció inkább a Daredevil irányába mozog majd, már ami a minőséget illeti és nem a borzasztó Luke Cage-ra fog hajazni. Mindenesetre ebben a hippi-jótevő vonalban van fantázia, ez lehet a Netflix eddigi leglazább szuperhősös sorozata.

Az egyik legnagyobb durranás az újdonságok közül áprilisban jön, ez az Amerikai istenek lesz, Bryan Fuller adaptálja Neil Gaiman regényét. Többet erről nem is lehet mondani, aki nem olvasta volna még el, az essen neki. Alapműről van szó, ráadásul mivel a Starz csatornára jön a sorozat, ezért durvulás is lesz benne jócskán. A tősgyökeres sci-fi rajongóknak ott lesz még a Star Trek: Discovery májusban, ez a The Original Series előtt 10 évvel játszódik. És leginkább a hardcore trekkie-ket szólítja meg. David Lynch klasszikusa, a Twin Peaks is új szezonnal folytatódik, mégpedig a Showtime-on. Ennek a sztorijáról szinte 0 infónk van, de azt azért lehet tudni, hogy mindenki, aki számít a régi arcok közül, az visszatér.

2017tv-c

A visszatérő sorozatok közül a Grimm és a Sleepy Hollow is január 6-án folytatódott új résszel, de jön még a Colony 12-én, aki nem tudná, ez egy idegeninváziós sztori. Január 25-én folytatódik a The Magicians, ha valakinek még nem lenne elege a varázslókból. Február 1-jén a legjobb tini sci-fi, a The 100 fenyeget majd azzal, hogy újfent elpusztul a világ, ha a szemtelenül fiatal halálraítéltek nem mentik meg azt. Szintén február 1-jén jön a The Expanse új évada, melyet sokan éltetnek, de részemről a piloton se jutottam túl. Február 13-án jön a Humans, az androidos sorozatot nagyon érdemes nézni, főleg azoknak, akiknek Westworld hiányuk lenne idén. Április 4-én jön még az iZombie, és szintén áprilisban folytatódik az HBO egyik legjobb misztikus sorozata, a The Leftovers a lezáró évaddal.

2017tv-d

Áprilisban lesz még Doctor Who, mely 2016-ban kapott egy felemásra sikeredett spinoffot is, a BBC-nek ennyire zászlóshajó még mindig ez a kortalan sci-fi. De jön még a nyáron a Trónok harca is, igaz megcsúszva és rövidebb évaddal. Westeros rajongói készülhetnek a véres végjátékra.

Elvileg még 2017-ben visszatér a Netflixen a tavalyi év egyik legjobb WTF-sorozata, a Stranger Things, mely a 80-as években játszódik és az E.T-n nevelkedett generáció legszebb emlékeit idézi fel, de nagyon erősen. Jó lesz, az biztos. Minél hamarabb látni akarjuk a folytatást.

Aki pedig azon gondolkozna, hogy a The Walking Deadben végre Rickék összekapják-e magukat, annak mindössze február 12-ig kell várnia. Akkor lesz a zombis sorozat félévados premierje, de mindenféle az iránt támasztott remény, hogy idén megszabadulunk Negantől, jó eséllyel felesleges. Remélhetőleg a szezon második felére összekapják magukat az írók és jön a nagybetűs háború.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?