Újabb szuperhősös sorozattal erősít a DC

Szuperhősök egy csapatának kalandjaiból rendeltek be sorozatot a CW csatornánál. A jövő legendái elnevezésű széria a Villám és a Zöld Íjász spin-offja lesz és feltűnik benne többek között Atom, Fehér Kanári és Fagykapitány is. A színészek között szerepel Wentworth Miller és Dominic Purcell is, akik a nagy sikerű A szökés című sorozatban játszottak együtt.

Amíg a Marvel tudatosan felépítette moziverzumát, és a hőseit egyenként bemutató filmek után összeállt a Bosszúállók, addig a másik nagy képregénykiadó, a DC csak Az acélembert tudta felmutatni. Igaz, nemsokára mozikba kerül a Batman v Superman, ahonnan már csak egy ugrás az Igazság Ligája, nagyjából kijelenthető: az egész estés mozifilmek terén jelentősen lemaradt a DC a Marvelhez képest. Nem úgy a sorozatoknál.

arrow

A Nolan-féle Batman hangulatra építve a DC úgy döntött: sorozatot készít a Zöld Íjászból. Merész ötlet volt ez a kiadótól, hiszen egy olyan hősről beszélünk, amely nem feltétlenül tartozik az élvonalbeli világmentekből közé. Sokan egyszerűen csak a “nyilazós Batmannek” nevezik a párhuzamok és hasonlóságok miatt: ahogy a Sötét Lovagnak, úgy a Zöld Íjásznak sincs szuperereje, de ahogy Bruce Wayne, úgy Oliver Queen is milliárdos, ért a harcművészetekhez és ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy álruhában rendet tegyen a városában.

Nem tudni, hogy a készítők mire számítottak, de az biztos, hogy sokakat meglepett a Zöld Íjász (Arrow) sikere, az idő múlásával pedig világossá vált, hogy erre a sorozatra bármit építhet a DC. Jöttek is a hősök, szaporodtak a maszkos igazságosztók és megjelent Barry Allen is, aki nem sokkal később spin-off sorozatot kapott a Villámként (The Flash). Azon lehet vitatkozni, hogy ez a Villám mennyire hasonlít a képregényekből megismert gyorshajtóra, a sikerét azonban nem lehet elvitatni. Több crossover is volt a Zöld Íjásszal, ami azért szerencsés, mert két eltérő hangulatú sorozatról beszélünk.

the_flash

A DC tehát ráérzett a sorozatok világára, amit az is bizonyít, hogy bejelentették a The Flash spin-offját, a Legends of Tomorrow-ot. Ebben lesz állandó szereplő Ray Palmer, vagyis Atom; Sara Lance, aki Fehér Kanáriként tér vissza; Dr. Martin Stein, mint Firestorm (egyik “fele”); Leonard Snart, vagyis Fagykapitány; és jön Sólyomlány is, aki egy villanás erejéig már feltűnt a The Flash évadzárójában.

A sztori szerint a csapatot a jövőből jövő Rip Hunter verbuválja össze, a küldetés pedig természetesen a világ megmentése lenne…

Facebook hozzászólások

Fox-y

"Soha semmi nem múlik el, semmin nem vagyunk sose túl, semmit nem lehet kikerülni, semmi fontosat, semmi nem formai kérdés, minthogy minden az; a megváltás sosem valamiféle megoldás." EP

You may also like...

3 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    És akkor a 3. évad a zöld ijászből lesz az utolsó? És beépul ebbe a sorozatba?

  2. Fox-y szerint:

    Én úgy tudom, hogy berendelték a 4. évadot az íjászból. Így tehát lesz Arrow, Flash és Legends of Tomorrow is.

  3. solymosgyu szerint:

    Én egy olyan dc-marvell filmet rendeznék tehát vagy dc vagy marvellt. Ami atuan névre hallgatna. Története:Állt az ősi város. És mindenkinek szuperképessége volt. De egyszer csak megérkeznek a taxamidok. És megkezdődik a kiválasztódás. eloljáróban ennyit.

Vélemény, hozzászólás?