Újra feltámad a vadnyugat

Október másodikán egy olyan új sorozat debütál az HBO-n, amire reményeink szerint érdemes lesz odafigyelni. A Westworld egy azonos című, 1973-as mozifilm újragondolása, ami a magyar mozikban Feltámad a vadnyugat címmel futott. És hogy ez mitől ennyire érdekes? Nézzük szép sorjában.

A történet arról szól, hogy az emberek már képesek teljesen élethű androidokat gyártani, és többek között szórakoztatásra használják őket, mégpedig igen eredeti módon. A Westworld egy olyan élménypark neve, ami a régi vadnyugatot mintázza, és lakói androidok. A kellően vastag pénztárcájú emberek pedig beköltözhetnek ebbe a világba egy kis időre, és kiélhetik vágyaikat: akár még “embert” is ölhetnek. A baj akkor kezdődik, amikor a rendszer meghibásodik, és az androidok nem úgy viselkednek, ahogy kéne.

A film a maga korában a meghatározó alkotások közé tartozott. Michael Crichton írta és rendezte, akinek többek között olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Jurassic Park, Zaklatás, Twister és az Androméda-törzs. A főszerepben Yul Brynner adta a kemény cowboyt, akit előtte számos klasszikus westernben láthattunk már (elég A hét mesterlövészre gondolni), de SF-ben még soha.

A 2016-os feldolgozáshoz igencsak neves csapat állt össze. A producerek J.J.Abrams és Bryan Burk (Alias, Lost, Fringe, Cloverfield, Cloverfield Lane 10, Star Trek, Star Wars VII stb). A széria kreátora, rendezője Jonathan Nolan, Christopher Nolan öccse, aki számos filmen dolgozott már együtt testvérével (A tökéletes trükk, A sötét lovag, Csillagok között). 10 epizód forgatókönyvét pedig maga Michael Crichton jegyzi.

A föbb szerepekben többek között Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Mardsen, Thandie Newton és Jimmi Simpson fog feltűnni.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?