Ghost In The Shell – Megkezdődtek a forgatások

Pár éve felröppent a hír, miszerint a 90-es évek egyik, ha nem a legnépszerűbb cyberpunk-szerű mangájából (később anime), a Ghost In The Shellből (Szellem a burokban, Páncélba zárt szellem) élőszereplős film készülhet. Beindultak a rajongói elképzelések, teóriák, számos kérdést fölvetve, hogy egyáltalán hollywoodi produkció lesz a végkifejlet, netán egy japán remake van terítéken. Hiszen még az eredeti japán animéknek is volt amerikai „megfelelője”.

Egy-egy információtöredéket leszámítva nagyjából semmi hírértékűt nem kaptak a kíváncsiskodó nézők, egészen mostanáig. Végre megtörték a csendet a készítők, és már a premierdátum is biztos, miszerint 2017 március 31-én érkezik a Ghost In The Shell mozifilm Rupert Sanders (Hófehér és a Vadász) rendezésében, Scarlett Johansson főszereplésével. Utóbbiról már régebb óta tudhattuk szinte biztosan, hogy ő alakítja majd Motoko Kusanagit.

A hivatalos szinopszis (szerencsére) nagyban megegyezik az alapul szolgáló manga sztorijával. A történet szerint Kusanagi, a Section 9 nevű elit anti-terrorista csoport kiborg-hibrid vezetője eltökélten küzd a legelvetemültebb bűnözők ellen. Ezúttal a csapat legújabb ellensége pedig azon ügyködik majd, hogy a kibertechnológiát uraló Hanka Roboticot tönkretegye. Kusanagi és a Section 9 feladata lesz őt megállítani.

A filmben Johansson mellett feltűnik még: Takeshi Kitano (A szamuráj), Juliette Binoche (Az angol beteg, Godzilla), Michael Pitt (Hannibal sorozat), Pilou Asbæk (Lucy), Kaori Momoi. A Section 9 tagjai pedig: Chin Han (A sötét lovag, Amerika Kapitány: A tél katonája), Danusia Samal, Lasarus Ratuere, Yutaka Izumihara, és Tuwanda Manyimo.

Egy forgatási képpel meg is erősítették: valóban elkezdődtek a munkálatok.

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?