Fantasztikus iskolák – de tényleg! 2. rész

Ha az előző cikkben szereplő iskolák nem felelnek meg az ön igényeinek, netán gyermeke nem Másféle, nem vágyik az űrbe és mágikus potenciálja sincs, adunk újabb három tippet.

Jedi Templom

A régi sith háborúk során az Ossun bolygó elesett és vele együtt a jedik akadémiája is. Azonban, a jedi rend fennmaradásának egyik alapkövét, a Nagy Könyvtárat sikerült átmenekíteni a Coruscantra, ahol felépítették a legmagasabb pontra, a Szent hegyre (ahol a legnagyobb volt az erő koncentrációja) a Jedi templomot. Az épület zikkurat jellegű, melyből öt magas torony emelkedik az ég felé, ebből az északnyugatiban ülésezik a jedik legmagasabb szerve, a Jedi tanács. A hegyet körülölelő város ugyan mind magasabbra és magasabbra nyúlik, de még így is a templom uralja a városképet.
Az Erő hordozóit – akiknek a véréből ki lehet mutatni a szimbionta szervezeteket, a midikloriánokat – már kisgyermekkorukban magához veszi a rend, hogy használni is tudják azt – természetesen a „jó” érdekében. Az erő, tudatos használóinak, ember feletti képességeket ad, lehetővé teszi számukra a telekinézist, telepátiát, akaratátvitelt és különlegesen magas szintű koncentrációt.
Koronként különböző súllyal, de harc mindig jelen van a jedik életében. A kiképzés és a fegyveres oktatás céljából, a templomon belül van gyakorlóterem, ahol apró droidok segítik a hatékony felkészülést a közelharcra, továbbá megtalálható egy fénykardkészítő-terem is, ahol a tanítványok, lovaggá válásuk részeként, megalkothatják megszerzett kristályuk segítségével saját fegyvereiket.

Torpai Speciális Technológiák Főiskolája

Nem baj, ha nem ismered a főiskolát, egy kicsiny, álmos, mégis hangulatos ukrán városban, Torpában található. Ha a mentorod rád talál és felajánlja a lehetőséget, hogy ott tanulj, készülj rá, hogy életed ezentúl gyökeresen megváltozik és óriási változás elé nézel. A nehézségek ellenére nincs választásod, bár a mentorok csak furcsa feladatok teljesítését kérik, nyomatékosítják, ha nem teszed azt, amit ők szeretnének, akkor baljós események történhetnek a környezetedben, családodban.
Cserébe mit ajánl a főiskola? Szigorú, de következetes tanárokat, érthetetlen, ósdi tankönyveket, furcsa hangokkal teli lemezeket, zsúfolt koleszt, akadozó fűtést – szocreál romantikát. Nem jól hangzik, de akit kiválasztottak, annak nincs többé választása. Csak a tanulás, a fejlődés és egy ködös cél…
A diákok persze mindig megtalálják a módját, hogy a lovak közé dobják a gyeplőt, a torpai kollégium sok mámoros bulit és fülledt éjszakát élt már meg.

Xavier Professzor Tehetséggondozó Iskolája

Charles Xavier, miután ledoktorált az Oxford egyetemen, olyan szörnyűségeken ment keresztül (besorozták a koreai háborúba, megütközött az Árnyék Királlyal Kairóban), melyek arra ösztönözték, hogy élete végéig megvédje a mutánsokat, törtető és erőszakos fajtársaiktól és az emberek becstelenségétől.  Kapóra jött neki a több évszázada a tulajdonában lévő Salem Centerben, a Graymalkin Lane 1407-es szám alatt található családi birtok.
A neoklasszicista kastély az X-Men-eknek ad otthont, itt készítik fel őket az elkerülhetetlen megpróbáltatásokra, ugyanakkor a nyugalom szigetét is megteremti számukra a Professzor. Xavier létrehozta Cerberot, a mentális képességeit erősítő program segítségével képes megtalálni bármelyik mutáns fiatalt a világon és iskolájába invitálni őt. Egykor a Harci Szoba süllyedő padlókkal, mozgó falakkal és az ellenséget szimuláló robotokkal várta a mutánsokat kiképzésre, de a prof. megfelelve a legújabb trendeknek, az átépítés során holografikus rendszerrel helyettesítette a mechanikus szerkezeteket. A fentieken és Balckbird földalatti hangárján kívül azonban minden olyan, mint egy kellemes nyaralóban: kosárpályán, úszómedencében, szaunában vagy könyvtárban ereszthetik ki a fáradt gőzt a tanulók.
A tanárokról mindent el lehet mondani, csak éppen azt nem, hogy szobatudósok. Farkasra természetesen a közelharc oktatását bízta Xavier (mi mást?), Küklopsz a taktika művészetébe vezeti be  a fiatalokat, Árnyék drámát, Vihar írást, míg a Bestia matematikát tanít.

A cikk első része itt olvasható.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?