Fantomatika – egy különleges képregényújdonság Erdélyből

Múlt pénteken érkezett meg szerkesztőségünkbe a Fantomatika, tegnapól pedig már webáruházunkban is megvásárolható. Szabó Kriszta és Sárosi Mátyás az első történet alkotói, képregényüket mindenkinek ajánljuk, akik szeretnének egy nem mindennapi történetet olvasni, mindezt pedig elképesztő vizuális megvalósítással társítva, ugyanis a kiadvány teljes egészében kézzel rajzolt és színezett.

fantomatika (2)

A Fantomatika 2017 októberében induló képregényhavilap, kiadója Erdélyben, Kézdivásárhelyen van. A lapot Erdélyben és Magyarországon forgalmazzák. A kiadó helyi képregényalkotók munkáit mutatja be sorozataiban, témájában pedig a sci-fi, a fantasy dominál.

A fantomatika kifejezést Stanislaw Lem írásaiban olvashatta először a közönség, amely holografikus világot, mesterségesen kreált valóságot jelent.

fantomatika (13)

A sorozat első történetének címe ugyancsak Fantomatika, és hat számból áll majd. Ez egy tudományos-fantasztikus dráma egy nagyon jófejű falusi srácról, aki sosem fér a bőrébe. Titok fedi, hogy miről tudnak vagy nem tudnak a felnőttek, de az iskolások megdöbbentő valósággal szembesülnek: a földi emberiséget szándékosan tudatlanságban tartják, a többiek fejlett technológiai körülmények között élnek egy szép, új világban. Így a régóta elvágyódó Bereg álma, hogy a csillagok közé utazzon, és csodálatos felfedezéseket tegyen, szerencséjére vagy balszerencséjére teljesül – a fantomatikus térben.

Bővebben minderről a Fantomatika honlapján: http://fantomatika.com

A szerzőkről

Szabó Kriszta

Kézdivásárhelyen, Erdélyben született 1977-ben, Kolozsváron diplomázott fotó-videó szakon, tanárként, kulturális szervezőként dolgozott, fellépett performansz eseményeken, részt vett különböző video-workshopokon külföldön is. Állatvédő és sci-fi rajongó. Évek óta történetekben gondolkodik, melyeket animációs film formában is meg szeretne valósítani.

fantomatika (22)

 

Sárosi Mátyás Zsolt

Kézdivásárhelyi, 1985-ben született, grafika szakon végzett a kolozsvári Ioan Andreescu Művészeti Egyetemen. Nagyon termékeny alkotó, több sikeres egyéni kiállítása volt, a Székelyföldi Grafikai Biennálé különdíjasa. Stílusában érezhető a popkultúrás, képregényes hangulat, bár táblaképein elmélkedő, súlyos témákat szokott feldolgozni. A képregényekért gyermekkora óta rajong, a Fantomatika rajzolása nemcsak kemény munka, hanem élvezet is számára.

A képregényt itt tudod megrendelni.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?