Felvásárolják a robotkutyát

Lehet, hogy újra gazdát cserél a Boston Dynamics robotfejlesztő vállalatot. A híresztelések szerint a Hyundai érdeklődik a cég iránt.

A dél-korai Hyundai elsősorban autógyártásáról ismert, az kevésbé köztudott, hogy a világ jelentős gyári összeszerelő robot gyártója.  Az egymilliárd dollárra becsült tranzakció keretében a dél-korai Hyundai autógyár teljes ellenőrzést kapna a Boston Dynamics robottechnológia vállalat felett.

Ellenpont

A Boston Dynamics már régóta nincs amerikai kézben. A technológiai fejlesztő vállalatot a Massachusetts Institute of Technology műegyetem alapította a 90-es években és önállóan működött egészen 2013-ig, amikor felvásárolta a Google. A robotellenes hangok miatt a keresőóriás 2017-ben eladta a céget.  A japán SoftBank technológiai csoport vásárolta meg, amely a jelek szerint elégedetlen a befektetésével.

A Boston Dynamics magas innovációs tartalmú, de csekély kereskedelmi értékkel bíró fejlesztési eredményeket ért el működése során és jelenleg sem dolgozik nyereségesen. A Hyundai viszont magas használati értékkel rendelkező gyári összeszerelő robotokat állít elő.

Arkagyij és Borisz Sztrugackij – Nehéz Istennek lenni

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...