Film készül a Metro 2033-ból

A népszerű orosz író, Dmitry Glukhovsky poszt-apokaliptikus Metro szériája az elmúlt évtizedben fokozatosan, de annál biztosabban szárnyal a siker útján. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint két videojáték adaptáció (Metro 2033, Metro: Last Light), és néhány újabb kötet, ami a világ vége utáni orosz metróhálózatok rejtélyes és szerteágazó világát mutatja be.

Ha minden igaz, akkor a Metro is kiléphet a könyvek, videojátékok világából egyenesen a nagy vászonra. A Variety értesülései szerint az író két hollywoodi producerrel is szerződést írt alá. Egyikük Michael De Luca, kinek a Dredd bírót, illetve a Szürke ötven árnyalatának filmes változatát köszönhetjük, a másik úriember pedig Stephen L’Heureux, aki a noir-filmek királyának, a Sin City-nek a második etapjában munkálkodott.

metro2033redux

Glukhovsky nagyon bizakodó, ez nyilatkozatából is kiderül:

„A regényem és én az elmúlt tíz évben arra vártunk, hogy ez megtörténjen. Korábban sokat hezitáltam, vajon a „kicsikémet” odaadjam-e hollywoodi producereknek adaptálásra, de most úgy érzem, jó kezekbe került. De Luca és L’Heureux nagyszerű elképzeléssel állnak a projekthez, és úgy érzem, megtiszteltetés velük dolgozni.”

További információt egyelőre nem tudunk, de a lehetőség már önmagában is örömre adhat okot, főként, ha majd a film is jól sikerül a jövőben. A videojáték adaptációktól rettegőknek sem feltétlenül kell elutasítani a Metro mozit, hiszen leginkább a regények alapján fogják azt elkészíteni.

Reméljük, minél előbb láthatjuk Artyom kalandjait a mozivásznakon is.

Szereted a disztópikus történeteket? Nézd meg, mit kínál ezen a téren a Galaktikabolt!

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

3 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    Ha még a saját lakásomban leszek. És ha nem lesz tul borzalmas akkor megnézem.

  2. vian szerint:

    Kettőt vagy hármat olvastam de annyira semmitmondóak voltak. Vagy csak nekem nem jön be ez a stílus.

  3. Kostova szerint:

    Remélem jobb lesz, mint a Szürke 50 árnyalata 🙂 Bár ott a film alapjául szolgáló könyv is minősíthetetlen…

Vélemény, hozzászólás?