Dokumentumfilm a sci-firől: James Cameron beszélget a sci-fi jelentős képviselőivel

Hogyan lesz vége a világnak? Vajon a technológia fog minket elpusztítani? Mit jelent embernek lenni? – ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik James Cameron hollywoody filmrendező új munkájában. A felvetődött kérdések megválaszolására nem egyedül tesz kísérletet, hanem a science fiction közösség több fontos szereplőjének segítségével.

Ugyanis április 30-án indul az AMC legújabb dokumentumfilm-sorozata, a James Cameron’s Story of Science Fiction, ahol rendezőkkel, színészekkel és történetírókkal ül le megbeszélni, hogy a ma már klasszikusnak vagy megkerülhetetlennek számító művek hogyan keletkeztek, miért lettek sikeresek, továbbá azt, mi lesz a zsáner jövője, hogyan befolyásolja azt jelenlegi világunk.

A hat epizódra tervezett sorozat vendégei közt lesz George Lucas, Sigourney Weaver, Guillermo del Toro, Keanu Reeves, Zoe Saldana, és továbbá három kortárs sci-fi író. Ők Annalee Newitz, aki az io9 egykori főszerkesztője (most a Gizmodónak ír) és az Autonomous szerzője, Ken Liu főleg novelláiról ismert szerző (pl. A papírsereglet és más történetek kötet, továbbá korábbi Galaktikában olvasható írásai) és fordító (többek között ő fordította le angolra a Háromtest problémát), végül pedig Nnedi Okorafor a díjnyertes kisregénysorozat, a Binti szerzője.

UPDATE: Utána érdeklődtünk a sorozatnak az AMC Magyarországnál. Sajnos jelenleg nem tudnak biztosat mondani a Story of Science Fictionről, de a jövőbeli (reméljük, pozitív) hírekért érdemes követni a Facebook oldalukat.

A koncepció izgalmas, reméljük, hazánkba is eljut James Cameron doku-sorozata.

A hír forrása: Tor.com

 

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...