Filmsorozat készül Neal Stephenson Reamde-jából!

Neal Stephenson 2011-ben megjelent techno-thriller regénye sem kerülte el a megfilmesítés lehetőségét. A könyv nagyon népszerű volt az Egyesült Államokban, és fel is keltette a FOX-os producerek figyelmét!

A Reamde-n előreláthatóan Chris Weitz fog dolgozni forgatókönyvíróként és társ producerként is fog tevékenykedni testvére, Paul mellett. A fivérek elég sok, sikeres alkotásukkal büszkélkedhetnek. Chris az Alkonyat saga második részének, az Újholdnak volt a rendezője, ahogy Philip Pullman Északi fényből rendezett filmjének és Az arany iránytűnek is. Paul A rémségek cirkuszának feldolgozását rendezte önállóan, de ott van még neki a Jó társaság, az Utódomra ütök, a Mocsokváros utcái és a készülő Admission. Testvérével közösen az Amerikai pite, a Mennyé má! és a Nick Hornby regényéből készült Egy fiúról című filmeket mondhatják magukénak, valamint ők tervezik vinni Michael Moorcock Elric sagájának leforgatását is, trilógia formában.

Be kell vallanunk, azért mi némileg szkeptikusak vagyunk, hiszen nem ez az első Stephenson regény feldolgozás, melynek már nekifutott Hollywood, de végül nem készült el.

A Snow Crasht már többször is filmvászonra akarták vinni, de a projekt sosem tartott sokáig. Jelenleg Joe Cornish, az Idegen arcok című film rendezője dolgozik (?) rajta.

A Gyémántkornak is 2009 óta dolgoznak a filmváltozatán, de egy ideje már csönd honol a munkálatok háza táján. Pedig meggyőződésünk, hogy nagyon látványos sorozat válhatna belőle. Igaz, ha hűek akarnak lenni a könyvhöz, nem lenne olcsó mulatság elkészíteni.

Neal Stephenson hobbija a középkori kardvívás. A fotón egy sima hétköznap reggeli gyors borotválkozás közben látható

Arról nem is beszélve, hogy mindkét rendező rendezett már rosszul sikerült feldolgozást (és ahogy látható, elsődlegesen vígjátékokat készítenek), így egy olyan szerző esetében, mint Stephenson, alacsonynak tartjuk a jó adaptálás lehetőségét. Persze mi örülnénk a legjobban, ha összejönne, hisz ezzel a kortárs SF egyik legnagyobb koponyája is beállhatna azon írók sorába, akik regényeiből filmet forgattak. Várjuk a fejleményeket!

– Rondaar

Forrás: http://www.shelf-awareness.com/issue.html?issue=1929#m18993

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?