Galaktika 273 – mi várható a decemberi számban?

A címlapot már tegnap megmutattuk nektek – most következzen egy rövid kedvcsináló a december 3-án megjelenö Galaktikához!

A Galaktika magazin decemberi számában szomorú aktualitásról kell megemlékezni: elhunyt Borisz Sztrugackij. Rá és fivérére emlékezve a legendás testvérpár első írása lesz olvasható. Új folytatásos kisregény indul útjára Mario A. Pei világhírű nyelvészprofesszor tollából, aki saját tudományterületét öltözteti fantasztikus köntösbe. A központi tudományos rovat ezúttal gigantikus településekkel ismerteti meg közelebbről az olvasókat.

Anne McCaffrey így, december elején elmeséli, milyen is az igazi Mikulás. Az egykori Nobel-esélyes szépíró, Harry Mulisch a háború borzalmait jeleníti meg letaglózó meséjében. Bruce Sterling írásában olyan jövőképet fest, melyben a technika egészen átveszi az irányítás az emberi sorsok felett, míg Kathryn Cramer hősének víziói tragédiákat vetítenek előre. A hazai SF Varga Csaba Béla művével képviselteti magát, mely bemutatja, mi várhat ránk a közelgő világvége után. Az e havi retro Steven Popkes kegyetlenségében is megható szerelmi története.

A lap beszámol továbbá a hazai SF-élet eseményeiről, exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Ian McKellent, a filmrovat pedig – december 21 kapcsán – egy különleges, világvége utáni animét, az Ergo Proxyt mutatja be. Az Intelligens dizájn egy igazán egyedi eljegyzési gyűrű történetéről számol be, a hírek között pedig sok-sok érdekesség kapott még helyet, többek közt a biciklisek álma, a soha ki nem lyukadó gumi, és a tán nem is oly távoli jövőben az utakra gördülő gömbkerekű motor.

A 40 éves Galaktika 273. számát – az immár megszokott bővebb irodalmi tartalommal – keresd a www.galaktikabolt.hu-n és hétfőtől az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?