Galaktika XL – kérdések és válaszok

Még csak pénteken jelentettük be új, havi megjelenésű kiadványunkat, a Galaktika XL-t, de máris rengeteg érdeklödés, bátorítás és kérdés érkezett hozzánk. Ebben a bejegyzésben (és majd alatta, kommentekben) próbáljuk mindet megválaszolni!

Kérdés: Lesz-e külön vásárolható “próbaszám”, amit meg lehet tekinteni vagy megvásárolni az előfizetés megkötése előtt?

Válasz: Igen – sőt, máris van, előrendelhetően! A legelső Galaktika XL szám, benne Lőrincz L. László Történetek a Kis Lófej-galaxis széléről című regényével előrendelhető – megvásárolható lesz a szerkesztőségben 2490 Ft-ért.

Kérdés: Megszűnik a Galaktika magazin és csak XL-változat lesz?

Válasz: Szó sincs róla! Aki szeretné, továbbra is előfizethet az originál Galaktika magazinra, amely az újságosoknál szintén továbbra is kapható lesz.

Kérdés: Lesz-e Galaktika XL az újságosoknál és a boltokban, vagy számonként a galaktikabolt.hu-n?

Válasz: Nem. A Galaktika XL csak és kizárólag előfizetés útján lesz beszerezhető!

Kérdés: Az egy éves előfizetés egyben azért elég nagy összeg. Tervezitek-e havi konstrukcióban kínálni?

Válasz: Természetesen! Az ún. csoportos beszedési megbízás (amely nevének hangzásával ellentétben nem valamiféle maffia-tevékenységet jelöl!) opciót kínáljuk: itt, a közüzemi számlákhoz hasonlóan a bankszámláról automatikusan, havonta kerül levonásra az előfizetési díj (1990 Ft/hó). Erről, és ennek gyakorlati módjáról bővebben a szerkesztőségi e-mail címen adnak felvilágosítást: szerkesztoseg@galaktika.hu.

Kérdés: Lesz-e fél éves előfizetési konstrukció?

Válasz: Nem, előreláthatólag nem lesz.

Kérdés: Milyen címek, szerzők várhatók? Milyen szerkesztési irányelvek alapján telik meg a Galaktika XL a havi magazinon felüli része tartalommal?

Válasz: Erre a kérdésre a legmegfelelőbb személy, Németh Attila, irodalmi szerkesztőnk adja meg a választ:

“Három fő csapásirányban szeretném a Galaktika XL oldalait megtölteni: egyrészt, nagyon sok olyan írás van a nagy, klasszikus szerzőktől, amivel még adós a magyar könyvkiadás az olvasóknak. Ezek a klasszikusok jelennének meg olyan szerzőktől, mint mondjuk Robert A. Heinlein. A második irány ma alkotó magyar szerzőkre összpontosítana, lásd magát a bemutatkozó számot. A harmadik vonal pedig friss, mai, külföldi szerzőket közölne, mint amilyen mondjuk Michael Swanwick vagy Charles Stross.

Nevesítsük? Nevesítsük! A már bejelentett Lőrincz L. László regény mellett, amely az első XL tartalma lesz, biztosan tervezünk Fritz Leibertől egy regényt, amelyben az idő minden szintjén vívott kozmikus háborúról olvashatunk, de mindenképpen szerepelni fog az imént említett Stross és Georgij Martinov is. Elöljáróban egyelőre ennyit lőnék le!”

Előfizetés egy összegben:

http://galaktikabolt.hu/termek/galaktika_xl_egy_eves_elofizetes.html

Az első szám előrendelhető:

http://galaktikabolt.hu/termek/galaktika_xl_-_az_elso_szam_2013_junius.html

…ha még van kérdés, várjuk őket a bejegyzés alatt kommentben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

15 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  senki nem fogja venni.

 2. Gábor szerint:

  Dehogyisnem, solymosgyu! Én már fel is iratkozom, mert minden benne van 🙂

 3. kovenant szerint:

  Köszönöm a válaszokat, gyakorlatilag mindenre kimerítően feleltetek.
  Ha jól értem, a havidíjas, csoportos beszedési megbízásos előfizetési verzió
  ugyanannyi, mint az éves díj havi bontásban. Ez így jobban hangzik, a 20%-os kedvezmény nem vész el. Üdv.!

 4. kovenant szerint:

  Solymosgyu! Én is gondolkozom rajta, hogy megelőlegezem a bizalmat egy éves előfizetéssel vagy ha nem, akkor a havidíjas konstrukció fog működni nálam. Remélem, lesz elég előfizető. Minden ilyen kezdeményezés erősíti a hazai SF színteret.

  A Szerkesztőségtől kérdezem még: biztos van egy minimális, gazdaságilag még életképes előfizetői szám. Ha az nem jön össze és mégsem indul az XL, a már addig
  kifizetett XL éves előfizetésekkel mi lesz? Nem tamáskodni akarok, de szeretném, ha ez is tisztázva lenne előre is. Üdv.!

  • Megadave szerint:

   Én is köszönöm a válaszokat! De nem lehetne megoldható, hogy a magamfajta megátalkodottak részére, akik mondjuk szívesen olvasnának egy Change war történetet Leibertől, vagy valamit Martinovtól, de Strosst például nem igazán kedvelik, legyen pár példány a későbbiekben is a szerkesztőségben? Biztos vagyok benne, hogy még lennének néhányan, akik bizonyos művekre igen, de nem mindenre lennének vevők!

 5. solymosgyu szerint:

  Én viszont nem akarok klubtag lenni.

 6. Galaktika szerint:

  @Kovenant: egy másodpercig sem kell aggódni, mindenképpen menni fog az XL – ha harminc előfizetőnek, akkor harmincnak, ha ezernek, akkor ezernek. 🙂 Alaposan átgondoltuk és átvitáztuk a dolgot, és úgy határoztunk, akár 20 előfizetőnek is előállítjuk a Galaktika XL-t (teszem hozzá, ennél máris jóval több van!)

  @Megadave: Átgondoltuk a javaslatodat a külön-külön kapható számokkal kapcsolatban, és úgy néz ki, ez is megvalósítható. 🙂 Az előfizetés ugyan jobban megéri majd, mert külön-külön 2490 Ft-ért tudjuk kínálni majd az egyes számokat, de lesz külön-külön is!

 7. kovenant szerint:

  Szerkesztőség: Még egy ötlet. Az éves egyösszegű Galaktika XL előfizetőknek ajándékba adhatnátok a GBK-tagságot. Üdv.

 8. acelpatkany szerint:

  Én mondjuk nem bánnám, hogy ha már mindenáron Swanwick regényt akar kiadni, akkor azt inkább önálló kötetként tegye meg. De ez csak az én szerény kérésem.

 9. somogyig szerint:

  A sima Galaktika megújítása – 990 Ft, 116 oldal – is már burkolt áremelés. Azon a plusz néhány oldalon is sok a hirdetés. A Galaktika XL-nél pláne a pénzbeszedésen lehet a hangsúly. Nem rosszindulatból, de ráadásul egy Lőrincz L.-ért kiadni 990 Ft helyett a kétszeresét… na ne már! Mondjuk én eleve rukkoláról szerzem be ingyen a hiányzó Galaktika-számokat, egész egyszerűen sajnáltam érte a 860 Ft-ot – a 990-et meg pláne sajnálom.
  A hosszabb írásokat, regényeket könyv alakjában kellene kiadni. Az Eliade-kötetet már várom, a többi nem keltette fel az érdeklődésem, a többi kiadó valahogy érdekesebb könyveket ad ki.

 10. solymosgyu szerint:

  Milyen többi kiadó? Ad astra? Azok nehezebbeket adnak ki. Nekem semmi bajom a galaktikával. Csak egy pár unalmas szerzőtol is fordítanak.

 11. belanlaci szerint:

  Jó lenne, ha nem csak előfizetéssel lehetne beszerezni vagy legalább az első számot ne csak a szerkesztőségben lehetne kapni. Engem csak Lőrincz L. László regénye érdekel, az miatt nem akarok előfizetni! A Lőrincz L. László regénye milyen terjedelmű?

Vélemény, hozzászólás?