A galaxis őrzőinek sötét múltja I. rész

A galaxis őrzői galaktikus sebességgel száguld egyre feljebb a népszerűségi listán, a Marvel és főképp a rajta több évig dolgozó stáb legnagyobb örömére. A filmbeli karakterek viszont sok mindenben eltérnek a képregénybeli változatukhoz képest. Vajon mit szólna az eredeti Peter Quill az interpretációjához?

Nicole Perlman, a szövegíró, vele készített interjújában kiemelte, hogy kifejezetten olyan karaktereket akartak alkotni, akik valamilyen módon szembekerültek már a törvénnyel. De nem vérbeli rosszfiúkat szerettek volna készíteni, hanem olyanokat, akik elsősorban önmaguk szórakoztatására értelmezik át a törvénykönyvet.

A karakter újraalkotás legjobb példája Peter Quill, aki eredetileg a NASA első ember alkotta űrállomásának a tisztje. Apja a Spárta bolygó koronahercege, akinek annak idején kényszerleszállást kellett végrehajtania a Földön. Itt találkozott Meredith Quillel, akitől fia, Peter is született. De a hercegnek el kellett hagyni a bolygót, viszont ígéretéhez híven vissza akart térni családjához. De a Spártán dúló polgárháború során szerzett ellenségei bérgyilkost küldtek a Földre, hogy megölje Meredithet és fiát. Az asszonyt sikerült is meggyilkolniuk, de Peter elmenekült. Később pedig az űrállomáson végzett munkája közben találkozott apjával, aki felajánlotta neki, hogy tartson vele Spártára. A fiú nem fogadta el az ajánlatot csupán a Starlord ruhát vette magához.

Drax előélete sem teljesen tisztázott. Arthur Douglas kormányügynökként dolgozott a Földön, de Thanos a Mojave sivatagon keresztülvezető autópályán megkísérelte megölni őt és teljes családját. Őt és feleségét sikerült is eltennie láb alól, viszont kislányuk megmenekült, Mentor vette magához és később Holdsárkány néven tért vissza a marvel képregények lapjaira. De Mentor nem csak a lányt mentette meg, hanem Arthurnak is adott egy újabb esélyt az életre, Chronos segítségével feltámasztotta, de a transzformáció során a férfi agya nem tudott regenerálódni. Csak a Thanos iránt gyűlölete maradt meg, minden egyéb elveszett és intelligenciája egy gyermek szintjére süllyedt.

Gamora is csak Thanos filmbeli kedvence valójában annak idején azért mentette meg a Zen-Whoberik faj egyedét, hogy felhasználhassa az Univerzális Igazság Egyházának elpusztítására. Erős harcosnak képezte, majd mikor felnőtt visszaküldte, hogy elpusztítsa az Egyház vezetőjét, Magust. Gamora Adam Warlockkal szövetkezve sikeresen meg is ölte, de mikor visszatérve Thanos beavatta valódi tervébe ellene fordult. Ugyanis Thanost egy cseppet sem motiválta Gamora családja elvesztéséért érzett bosszúja, azért akarta kiiktatni Magust, hogy eggyel kevesebb akadálya legyen annak, hogy az univerzum egyeduralkodója lehessen. Gamora árulását megtudva kiszívta a lány testéből az életerőt, az élettelen testre Adam Warlock talált rá, aki a Lélekkő segítségével feltámasztotta Gamorát. Pippel és Draxxal kiegészülve megalapították az Infinity Watchot, ami az univerzum megmentését tűzte ki célul.

Folytatása következik. Legközelebb Rocket Raccoon és Groot múltjával foglalkozunk majd!

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Látom sulyedtek. Ettol vannak fontosabb témák is. Ha komolyan gondoltátok a cikket kérunk mellé képregényt is.

Vélemény, hozzászólás?