Glóriával övezett lebegő emberárnyékot fotóztak

Színes glóriával körülvéve fotózta le saját árnyékát egy hegymászó a Reunion-szigeten. A Brocken-hegyi kísértetnek is nevezett fénytüneményt a megfigyelő felhőre vagy ködre vetett árnyéka okozza.

Az érdekes légköroptikai jelenség akkor fordul elő, ha egy személy árnyéka egy felhőre vagy ködrétegre vetül. Az árnyékot színes, gyűrű alakú glória övezi, amely diffrakciós jelenség révén keletkezik az apró lebegő vízcseppeken.

Nézze meg nagyban!

Brocken-hegyi kísértetnek vagy szellemnek nevezett jelenség, amikor a megfigyelő árnyéka körül színes glória látható (Luc Perrot)

“Játssz velünk és nyerj!”

Hány novellát tartalmaz Neil Gaiman, Al Sarrantonio antológiája játékunk nyertese: BASA ATTILA (Veszprém) olvasónk. Gratulálunk!

Nyereménye: páros belépő a BÓKAY KERT Kalandpályára

A színes gyűrűk repülőgépeknél is előfordulnak, mikor a gép árnyéka egy alacsonyabban lévő felhőrétegre vetül, és ezt a magasból figyelik az utasok. A mellékelt felvétel a Reunion-szigeten készült 2011. június 10-én. A hegymászók körében ismert hiedelem szerint aki meglátja saját árnyékát, az a hegyekben hal meg.

Most a 2006-os Galaktika magazin évadát is begyűjtheted, ha egyben vásárold meg a teljes évadot (1-12 szám) csak 2006 forintért! Itt megveheted!

Galaktika magazin 2006 teljes évad (1-12)

Hasonló fénytünemény egy repülőgépről filmezve

Párosan szép az élet őszi akciónkról itt olvashat és rendelhet könyveket csupán 2000 forintért 2 darabot.

Forrás: origo/tudomány

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?