Hamarosan érkezik: Rómeó és Júlia 2300

Szeptemberben érkezik Vladimir Páral cseh szerző modern Rómeó és Júlia-története 2300-ból, melyben Manka és Milan szerelmének beteljesülését akadályozza meg az újfajta pszichogram-rendszer.

Milan intelligens és racionális alkat, Manka emocionális, intuitív típus. A genetikai program alapján csak azok illenek össze, akinek pszichogramja teljesen kompatibilis egymással és a két fiatal bizony nem ilyen szerencsés.  Házasságkötésük pedig csak akkor lenne lehetséges a regény világában, ha a menyasszony és a vőlegény záró pszichológiai jelentése ezt alátámasztaná. Innen indul a történet. A kiadvány jelenleg fordítási fázisban van, Barna Otília végzi az utolsó simításokat.

Milyen úgy párkapcsolatban élni, ha a külvilág folyamatosan arról próbálja meggyőzni a két felet, hogy nem illenek össze? Vajon megér minden harcot egy kompromisszumokkal teli élet, amely ellentmond minden racionális ténynek és adatnak?

Vladimír Páral Prágában született prózaíró, Jan Laban álnéven adta ki első regényét 1962-ben. Gyermekkorában Brnoban élt családjával, a gimnáziumot is ott végezte. Pardubice-ben végezte  el a Vegyipari Főiskolát, 1967 és 72 között vegyészmérnökként dolgozott, 79-től szabadfoglalkozású író. Jelenleg Prágában és Marienbadban él. A férfiak és nők közti kapcsolat mint téma végigvonul írói életművén.

Páralnak ez lesz a tizedik magyar nyelvre fordított regénye, mely eddig csak cseh nyelven jelent meg, a következő borítóval:

rómeó és júlia

A magyar borítót hamarosan mutatjuk!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?