Hamarosan nyit az űrszálloda?

Mindenki az űrugrással, az űrturisták röptetésével foglalkozik, eközben egy kis, nemrég indult cég sokkal nagyobb álmot dédelget. 2021-ben tervezik megnyitni első űrszállodájukat.

Az Orion Span 200 mérföldes, vagyis 331 kilométeres magasságban fog a föld körül keringeni. Egyszerre hat vendég elszállásolására van lehetőség, akikről kétfős személyzet gondoskodik. Nagysebességű vezeték nélküli internet áll majd a rendelkezésükre, hogy lenn mindenkinek eldicsekedhessenek, hol is vannak éppen. A szállodában növénytermesztési kísérlet is fog folyni, a látogatók ajándékba kapnak egy-egy palántát. Emellett lesz egy virtuális valóság szoba s, ahol maradéktalanul ki akarják használni a súlytalanság előnyeit.

Bár a szállás spártainak mondható, az ár a legmenőbb hétcsillagos szállodákét is messze felülmúlja Egy éjszaka egy személynek 792 000 dollárba kerül. De mivel egy turnus 12 napos, a teljes ár 9,5 millió dollár.

Ami a lényeg, a szállás négycsillagos, de a gravitáció nullás. A szálloda 90 percenként megkerüli a Földet, a turistáknak naponta 16 napkeltében és napnyugtában lehet részük. És természetesen a semmivel sem összehasonlítható, földi és égi panorámában.

 

 

(via, via, via)

Facebook hozzászólások

You may also like...