Happy Death Day előzetes: Halj meg újra és újra!

A Bill Murray főszereplésével készített 1993-as film, az Idétlen időkig tekinthető annak a darabnak, mely meghonosította a filmvásznakon az időhurkos történeteket, azóta rengeteg ilyen, időutazós filmet kaptunk. A teljesség igénye nélkül ott volt például a 2001-es Donnie Darko, mely azóta kultfilmként van emlegetve minden filmes szaklapban, de óriásit hasított mostanában a Tom Cruise és Emily Blunt neve által fémjelzett Edge of Tomorrow is, melynek jön a folytatása is. Ezeken kívül muszáj felemlegetni a Loopert még, illetve a stílusban születtek még olyan klasszikusok, mint a 12 majom, a Pillangó-hatás, a vagy a Frequency.

Látható, hogy egész kis műfaj épült ki az időhurkos filmek köré, melyekben a főszereplő rendre újraél egy napot, a cél pedig, hogy kikerüljön a végtelennek tűnő körforgásból. Most megjött a Happy Death Day című film előzetese, melyben egy szőkenő, Tree kénytelen újraélni a szülinapját, illetve az egyetemi lét borzalmait, hogy aztán éjjel egy maszkos gyilkos újra és újra megölje. A megoldás egyszerűnek tűnik, meg kell törni a hurkot, elkerülni a halált és rájönni, hogy a lány sok-sok rosszakarója közül ki az, aki képes elmenni addig, hogy vért ontson.

A Happy Death Day írója Christopher Landon, aki a legtöbb Paranormal Activity filmet is jegyezte. Ez talán nem túl biztató, ellenben az előzetes elég jól sikerült, 2017 október 13-án (ami egyébként péntek 13 lesz) bevizsgálható lesz ez az időutazós slasher horror. A Happy Death Day főszerepét Jessica Rothe-ra bízták, aki feltűnt a Kalifornai álom című Oscarra jelölt musicalben, a színésznő eddig főleg epizódszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint a Happy Endings, a Gossip Girl, a Zsaruvér, és a Bűnös Chicago. Illetve fontosabb, visszatérő karaktert alakított a Mary + Jane című szériában.

Ha szerencsénk van, akkor a Happy Death Day lehet az év egyik semmiből jött meglepetése, reménykedjünk.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?